Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Салата с кускус и сирене халуми

Салата с кускус и сирене халуми

Салата с кускус и сирене халуми - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама арабски кускус
  • 250 милилитра зеленчуков бульон (врящ)
  • 400 грама нахут (от консерва, отцеден)
  • 1-2 супени лъжици зехтин
  • 300 грама тиквичка, нарязана
  • 300 грама дребни домати - разрязани на половина
  • 250 грама сирене калуми, нарязано на пръчки

за дресинга:

  • 125 милилитра зехтин
  • 3 супени лъжици лимонов сок
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 2 супени лъжици свежи листа мента, накълцани
  • 1/2 чаена лъжица захар

Начин на приготвяне:

Сложете кускуса в купа и го полейте с горещия зеленчуков бульон. Разбъркайте с вилица и оставете покрит за 4 минути, за да абсорбира течността.

Междувременно смесете всички продукти за дресинга.

Разбъркайте кускуса с вилица и сипете нахута, полейте с половината от дресинга. Разбъркайте добре и сложете в голяма чиния за сервиране.

Загрейте 1 лъжица зехтин в тиган и изпържете за 2-3 минути от всяка страна тиквичките, докато покафенеят. Отцедете върху хартия.

След това опечете в същия тиган и доматите, с отрязаната страна надолу , за да се карамелизират и те.

Сложете зеленчуците при кускуса.

Подсушете тигана и добавете още мазнина. Изпържете сиренето Халуми за 2-3 минути от всяка страна, за да стане златисто и хрупкаво.

Поставете сиренето върху зеленчуците и полейте с останалия дресинг. Сервирайте салатата топла.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник:bbcgoodfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовини