Гарнитура от кускус с чесън, лук и масло
Необходими продукти:
- 400 грама кускус
- 2 глави лук
- 3 скилидки чесън
- 1 чаена чаша вода или бульон
- копър, магданоз на вкус
- 2-3 супени лъжици олио
- 30 грама масло
- сол
Начин на приготвяне:
Наситнете лука и чесъна.

Запържете чесъна за 10 секунди в горещото олио, за да се ароматизира мазнината.

Тогава в нея изсипете лука и нека се приготвя до прозрачност.

Щом това стане, изсипете кускуса в съда и разбъркайте старателно.

Налейте водата/бульона.

Подсолете, сложете накълцаните зелени подправки и маслото.

Разбъркайте и изключете котлона. Затворете тенджерата с капак и оставете гарнитурата да престои така 10 минути.

След това може да поднесете като допълнение към основното ястие.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bystro-i-vkusno.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Салата от кускус с царевица, маслини и магданоз
- Карибска салата с кус-кус и манго
- Салата с пилешко, кускус и портокали
- Лимонова салата със сирене, кускус и краставици
- Портокалов кускус
- Кускус със стафиди и канела
- Салата Табуле с кускус, сьомга и краставици
- Кускус с печени чушки, босилек и чесън
- Кускус с ароматни треви и бадеми
- Кускус с тиквички и чери домати
Коментари към Гарнитура от кускус с чесън, лук и масло