Гарнитура от кускус с чесън, лук и масло

Необходими продукти:
- 400 грама кускус
- 2 глави лук
- 3 скилидки чесън
- 1 чаена чаша вода или бульон
- копър, магданоз на вкус
- 2-3 супени лъжици олио
- 30 грама масло
- сол
Начин на приготвяне:
Наситнете лука и чесъна.
Запържете чесъна за 10 секунди в горещото олио, за да се ароматизира мазнината.
Тогава в нея изсипете лука и нека се приготвя до прозрачност.
Щом това стане, изсипете кускуса в съда и разбъркайте старателно.
Налейте водата/бульона.
Подсолете, сложете накълцаните зелени подправки и маслото.
Разбъркайте и изключете котлона. Затворете тенджерата с капак и оставете гарнитурата да престои така 10 минути.
След това може да поднесете като допълнение към основното ястие.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bystro-i-vkusno.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Кускус с морски дарове
- Салата Табуле с кускус, сьомга и краставици
- Салата с кускус, дзадзики сос и пилешко
- Портокалов кускус
- Кускус с моркови, канела и сирене крема
- Здравословни ястия под 300 калории: Пилешки шишчета с кускус и боровинки
- Карибска салата с кус-кус и манго
- Лимонова салата със сирене, кускус и краставици
- Салата с кускус, маслини, моцарела и чери домати
- Кускус с ароматни треви и бадеми
Коментари към Гарнитура от кускус с чесън, лук и масло