Запеканка от патладжани и домати с кайма и сос бешамел
Необходими продукти:
500 грама патладжани
500 грама кайма
500 грама домати
200 грама лук
200 грама кашкавал
магданоз
черен пипер
сол
За соса:
30 грама масло
30 грама брашно
250 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на кубчета, подсолете и оставете за 30 минути. След това измийте със студена вода. Нарежете лука и магданоза. Обелете доматите и ги настържете или ги смелете с помощта на блендер. Запържете лука в масло, добавете каймата и пържете около 15 минути. Подправете на вкус. Изсипете доматите и задушете за 5 минути. Накрая сложете магданоза, свалете съда от котлона и разбъркайте сместа.
Направете соса. Разтопете маслото и леко запържете в него брашното. Прибавете млякото, сложете сол и пипер на вкус, разбъркайте и когато сосът се сгъсти, свалете от огъня.
Настържете ситно кашкавала. Вземете подходящи форми за печене и в тях разпределете каймата. Върху нея сложете сос и слой патладжани, поръсете с кашкавал и поставете във фурната. Нека ястието се приготвя в продължение на 25 минути при 180 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Зеленчукова запеканка с извара
- Панирани шницели от кайма
Коментари към Запеканка от патладжани и домати с кайма и сос бешамел