Задушено пилешко със зеленчуци и чеснов сметанов сос
Необходими продукти:
- 4-6 пилешки бутчета
- 4-5 картофа
- 2 глави лук
- 1 морков
- 2 патладжана
- 2 домата
- 1 чушка (сладка)
- олио, черен пипер, сол
За соса:
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- 3 скилидки чесън
- 3 супени лъжици пресни копър и/или магданоз
Начин на приготвяне:
Разрежете бутчетата на две, не отстранявайте мазнината, с нея ястието ще се получи по-сочно. Измийте месото, подредете в чиния и оставете за известно време да са отстрани влагата.
В дълбок съд сгорещете олио и запържете леко пилешкото, нека се образува златиста коричка от всички страни. Подсолете.
Лука обелете и нарежете на кубчета, доматите - на полукръгчета.
Морковите също обелете, разрежете на две по дължина и след това на малки парчета. Чушката почистете от семената и я нарежете на недебели ивици. Патладжаните (без да обелвате) превърнете в кръгчета.
Изсипете лука и морковите при месото, разбъркайте, пържете няколко минути и налейте 100-150 милилитра вода. Затворете съда с капак и оставете продуктите да се задушават на средна температура в продължение на 10-15 минути.
Обелените картофи нарежете на малки парчета, добавете ги в тенджерата, разбъркайте и отново налейте вода, която трябва да покрива напълно бутчетата и зеленчуците. Количеството може да регулирате според желаната гъстота на ястието. Нека всичко се задушава 15 минути.
След това добавете доматите, чушките, патладжаните и подправете. Освен черен пипер и сол, може да използвате босилек, кориандър или други предпочитани билки. Разбъркайте и оставете ястието да се приготвя още 10 минути под капак.
Накълцайте ситно чесъна и пресни магданоз и/или копър. Смесете ги със заквасената сметана и изсипете соса в тенджерата при останалите продукти.
Разбъркайте и вече може да поднесете апетитната гозба.
Сервирайте я гореща.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Месо на токачка
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Перфектната марината за пилешко месо
Коментари към Задушено пилешко със зеленчуци и чеснов сметанов сос