Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушено пилешко със зеленчуци и чеснов сметанов сос

Задушено пилешко със зеленчуци и чеснов сметанов сос

Задушено пилешко със зеленчуци и чеснов сметанов сос - изображение

Необходими продукти:

  • 4-6 пилешки бутчета
  • 4-5 картофа
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 2 патладжана
  • 2 домата
  • 1 чушка (сладка)
  • олио, черен пипер, сол

За соса:

  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • 3 скилидки чесън
  • 3 супени лъжици пресни копър и/или магданоз

 

Начин на приготвяне:

Разрежете бутчетата на две, не отстранявайте мазнината, с нея ястието ще се получи по-сочно. Измийте месото, подредете в чиния и оставете за известно време да са отстрани влагата.

пилешки бутчета

В дълбок съд сгорещете олио и запържете леко пилешкото, нека се образува златиста коричка от всички страни. Подсолете.

пилешки бутчета

Лука обелете и нарежете на кубчета, доматите - на полукръгчета.

лук

Морковите също обелете, разрежете на две по дължина и след това на малки парчета. Чушката почистете от семената и я нарежете на недебели ивици. Патладжаните (без да обелвате) превърнете в кръгчета.

патладжан

Изсипете лука и морковите при месото, разбъркайте, пържете няколко минути и налейте 100-150 милилитра вода. Затворете съда с капак и оставете продуктите да се задушават на средна температура в продължение на 10-15 минути.

морков

Обелените картофи нарежете на малки парчета, добавете ги в тенджерата, разбъркайте и отново налейте вода, която трябва да покрива напълно бутчетата и зеленчуците. Количеството може да регулирате според желаната гъстота на ястието. Нека всичко се задушава 15 минути.

картоф

След това добавете доматите, чушките, патладжаните и подправете. Освен черен пипер и сол, може да използвате босилек, кориандър или други предпочитани билки. Разбъркайте и оставете ястието да се приготвя още 10 минути под капак.

домат

Накълцайте ситно чесъна и пресни магданоз и/или копър. Смесете ги със заквасената сметана и изсипете соса в тенджерата при останалите продукти.

чесън

Разбъркайте и вече може да поднесете апетитната гозба.

сметана

Сервирайте я гореща.

пилешки бутчета

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: priyatnogo-appetita.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...ДиетиНовиниАнкети