Задушени пилешки гърди с нахут в доматен сос

Необходими продукти:
- 400 грама доматен сос (без съдържание на сол)
- 450 грама консервиран нахут (отцеден от течността и изплакнат под течаща вода)
- 1 малка сладка чушка, нарязана на тънки парчета
- 1/3 чаена чаша сушени кайсии, разрязани на две
- 2 скилидки чесън (намачкани)
- 1/4 чаена лъжица подправка гарам масала
- голяма щипка люспи червен пипер
- едра сол
- 4 филета пилешки гърди без кожа (по 180 грама всяко)
- 1/4 чаена чаша нискомаслено кисело мляко (натурално)
- нарязан пресен магданоз за поръсване
- 3 пълнозърнести питки/хлебчета, разрязани на 4 части
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете доматения сос с чаша вода, добавете нахута, чушката, сушените кайсии, чесъна, подправката гарам масала, люспите червен пипер и 1/2 чаена лъжица сол. Поставете съда със сместа върху котлона, изчакайте тя да заври на умерено висока температура и тогава в нея сложете пилешкото. Не затваряйте с капак и задушете ястието при леко кипене за около 40 минути. По средата на приготвянето обърнете месото.
Разпределете пилешкото в чинии заедно със соса и нахута, сложете по 1 лъжица кисело мляко на порция, поръсете с нарязан магданоз и подправете с гарам масала.
Поднесете с пълнозърнестите питки.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: grandkulinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко вретено
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Задушени пилешки гърди с нахут в доматен сос