Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушени пилешки гърди с нахут в доматен сос

Задушени пилешки гърди с нахут в доматен сос

Задушени пилешки гърди с нахут в доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама доматен сос (без съдържание на сол)
  • 450 грама консервиран нахут (отцеден от течността и изплакнат под течаща вода)
  • 1 малка сладка чушка, нарязана на тънки парчета
  • 1/3 чаена чаша сушени кайсии, разрязани на две
  • 2 скилидки чесън (намачкани)
  • 1/4 чаена лъжица подправка гарам масала
  • голяма щипка люспи червен пипер
  • едра сол
  • 4 филета пилешки гърди без кожа (по 180 грама всяко)
  • 1/4 чаена чаша нискомаслено кисело мляко (натурално)
  • нарязан пресен магданоз за поръсване
  • 3 пълнозърнести питки/хлебчета, разрязани на 4 части


Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете доматения сос с чаша вода, добавете нахута, чушката, сушените кайсии, чесъна, подправката гарам масала, люспите червен пипер и 1/2 чаена лъжица сол. Поставете съда със сместа върху котлона, изчакайте тя да заври на умерено висока температура и тогава в нея сложете пилешкото. Не затваряйте с капак и задушете ястието при леко кипене за около 40 минути. По средата на приготвянето обърнете месото.

Разпределете пилешкото в чинии заедно със соса и нахута, сложете по 1 лъжица кисело мляко на порция, поръсете с нарязан магданоз и подправете с гарам масала.

Поднесете с пълнозърнестите питки.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: grandkulinar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиБотаника