Палачинки от нахутено брашно с плънка от тиква и кашкавалена коричка
Необходими продукти:
100 грама брашно от нахут
1 яйце
300 милилитра прясно мляко
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжица масло (с връх)
сол, смлян черен пипер и куркума на вкус
За плънката:
600 грама тиква
150 грама лук
2 стръка розмарин
настърган кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете брашното от нахут с куркумата.
Прибавете олиото, яйцето и млякото, сложете сол и черен пипер на вкус. Смесете и оставете тестото да почива 30-40 минути.
През това време направете плънката.
Обелете тиквата, почистете от семената и я нарежете на малки кубчета.
Изпържете лука в маслото, прибавете стръковете розмарин и 3 минути по-късно извадете продуктите от съда, в който сложете тиквата. Подсолете и нека се приготвя, докато омекне (около 20-30 минути). Оставете да се охлади.
Изпечете тънки палачинки от тестото в намазнен тиган. Върху всяка сложете от тиквата и поръсете с настърган кашкавал.
Затворете, оформяйки "пакетчета" и подредете в тава, чието дъно сте подмазали с масло.
Поръсете с кашкавал и запечете във фурната до образуването на златиста коричка (около 30 минути).
Добър апетит!
Снимка: cookorama.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
ТОГЕДЪР ХЕЛТ ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС БРЕМЕННОСТ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Палачинки без яйца
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Аквафаба – приготвяне, приложение и полезни вещества на натуралния заместител на яйца
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Веган майонеза от нахут
Коментари към Палачинки от нахутено брашно с плънка от тиква и кашкавалена коричка