Гръцка мусака

Необходими продукти:
400 грама кайма (смес)
400 грама патладжани (2 големи)
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 чаша доматен сок
2 сварени средни картофа
30 грама кашкавал
1 домат
магданоз
сол
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на тънки кръгчета, намачкайте чесъна и ги запържете. Прибавете каймата и пържете още 15 минути, посолете, подправете. Нарежете патладжаните на парчета по дължина, изпържете ги от двете страни, посолете. Сварените картофи нарежете на кръгчета с дебелина 3 мм и подредете в тава. Отгоре разпределете каймата, 1/2 от доматения сок, 1/2 от патладжаните, след това отново кайма, сок, патладжани. Подредете нарязания домат, поръсете с магданоза (на ситно) и с настъргания кашкавал. Печете 20-25 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мастиха от Хиос - превенция и терапия за проблеми на храносмилателната система
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Бутер баница с кайма
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Панирани шницели от кайма
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Патладжан
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
Коментари към Гръцка мусака