Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Гриловани глазирани бутчета със салата с краставица

Гриловани глазирани бутчета със салата с краставица

Гриловани глазирани бутчета със салата с краставица - изображение

Необходими продукти:

  • 8 долни бутчета
  • 1/4 чаена чаша бъфало сос
  • 1/4 чаена чаша кисело мляко
  • 2 супени лъжици бял винен оцет
  • 1/2 чаена чаша синьо сирене
  • 4 стръка целина
  • 1 краставица, разрязана на полумесеци
  • 4 стръка зелен лук
  • 1 чаена чаша магданоз

Начин на приготвяне:

 

Загрейте грил на средна температура. Подправете пилето със сол и черен пипер и го гриловайте от всички страни за 18 минути (ако имате възможност го покрийте по време на готвене). Намажете със соса и продължете да гриловате месото за още 5-7 минути, до пълното му сготвяне.

Докато пилето се готви, пригответе салатата. В голяма купа разбъркайте киселото мляко, оцета, половината синьо сирене и подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете краставицата и целината - нарязани - и разбъркайте. Подправете с нарязаните пера зелен лук и магданоз.

Сервирайте бутчетата със салатата и настрошете останалото синьо сирене отгоре.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияХранене при...Здравни съветиЛайфстайлДиетиНовиниАнкети