Гриловани глазирани бутчета със салата с краставица

Необходими продукти:
- 8 долни бутчета
- 1/4 чаена чаша бъфало сос
- 1/4 чаена чаша кисело мляко
- 2 супени лъжици бял винен оцет
- 1/2 чаена чаша синьо сирене
- 4 стръка целина
- 1 краставица, разрязана на полумесеци
- 4 стръка зелен лук
- 1 чаена чаша магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте грил на средна температура. Подправете пилето със сол и черен пипер и го гриловайте от всички страни за 18 минути (ако имате възможност го покрийте по време на готвене). Намажете със соса и продължете да гриловате месото за още 5-7 минути, до пълното му сготвяне.
Докато пилето се готви, пригответе салатата. В голяма купа разбъркайте киселото мляко, оцета, половината синьо сирене и подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете краставицата и целината - нарязани - и разбъркайте. Подправете с нарязаните пера зелен лук и магданоз.
Сервирайте бутчетата със салатата и настрошете останалото синьо сирене отгоре.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ПРОМОМАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Перфектната марината за пилешко месо
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Печено пиле върху кенче бира
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пържено пиле в бирена панировка
Коментари към Гриловани глазирани бутчета със салата с краставица