Гриловани глазирани бутчета със салата с краставица

Необходими продукти:
- 8 долни бутчета
- 1/4 чаена чаша бъфало сос
- 1/4 чаена чаша кисело мляко
- 2 супени лъжици бял винен оцет
- 1/2 чаена чаша синьо сирене
- 4 стръка целина
- 1 краставица, разрязана на полумесеци
- 4 стръка зелен лук
- 1 чаена чаша магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте грил на средна температура. Подправете пилето със сол и черен пипер и го гриловайте от всички страни за 18 минути (ако имате възможност го покрийте по време на готвене). Намажете със соса и продължете да гриловате месото за още 5-7 минути, до пълното му сготвяне.
Докато пилето се готви, пригответе салатата. В голяма купа разбъркайте киселото мляко, оцета, половината синьо сирене и подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете краставицата и целината - нарязани - и разбъркайте. Подправете с нарязаните пера зелен лук и магданоз.
Сервирайте бутчетата със салатата и настрошете останалото синьо сирене отгоре.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- 12-дневна зимна диета за бърза загуба на килограми
- Пица с пилешко и царевица
- Месо на токачка
- Домати с ориз и пиле
Коментари към Гриловани глазирани бутчета със салата с краставица