Гриловани глазирани бутчета със салата с краставица

Необходими продукти:
- 8 долни бутчета
- 1/4 чаена чаша бъфало сос
- 1/4 чаена чаша кисело мляко
- 2 супени лъжици бял винен оцет
- 1/2 чаена чаша синьо сирене
- 4 стръка целина
- 1 краставица, разрязана на полумесеци
- 4 стръка зелен лук
- 1 чаена чаша магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте грил на средна температура. Подправете пилето със сол и черен пипер и го гриловайте от всички страни за 18 минути (ако имате възможност го покрийте по време на готвене). Намажете със соса и продължете да гриловате месото за още 5-7 минути, до пълното му сготвяне.
Докато пилето се готви, пригответе салатата. В голяма купа разбъркайте киселото мляко, оцета, половината синьо сирене и подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете краставицата и целината - нарязани - и разбъркайте. Подправете с нарязаните пера зелен лук и магданоз.
Сервирайте бутчетата със салатата и настрошете останалото синьо сирене отгоре.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецепти- Хапки от пилешко месо и крема сирене с хрупкава панировка
- Пилешки хапки с кашу, подправки и фъстъчено масло
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА