Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бестила (марокански пай)

Бестила (марокански пай)

от 12 дек 2017г., обновено на 13 дек 2017г.
Бестила (марокански пай) - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Традиционният марокански пай се приготвя с месо от гълъб, но спокойно може да го направите с пилешко, както ще видите в тази рецепта. Ястието не се приготвя лесно, затова е и част от празничните рецепти, които присъстват по специални случаи на мароканската трапеза. Вижте всички стъпки за приготвянето на интересния пай.

Необходими продукти:

  • 8 броя пилешки бутчета без кожа
  • 2 глави лук - нарязани
  • 3 скилидки чесън
  • 3/4 чаена чаша джинджифил на прах
  • 3/4 чаена лъжичка кориандър на прах
  • 3/4 чаена лъжичка канела
  • голяма щипка шафран
  • 2 1/2 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 чаени лъжици лимонов сок
  • 3 яйца
  • 2 супени лъжици мед
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица накълцана прясна мащерка
  • 1 супена лъжица нарязан магданоз
  • 9 броя кори за баница
  • 6 супени лъжици разтопено масло
  • 2 чаени чаши филирани печени бадеми
  • пудра захар и канелена захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и чесъна. Сложете ги в тенджера заедно с пилешкото месо, джинджифила, кориандъра, канелата и шафрана. Оставете да престои 1 час.

След като пилето се е овкусило с подправките, изсипете бульона в тенджерата и посолете на вкус. Сложете върху котлона на силна степен и след като течността заври, намалете температурата. Оставете ястието да къкри в продължение на час, докато месото се сготви.

Извадете пилешкото в чиния и го обезкостете. Прецедете бульона, така че да останат само чесънът и лукът в тенджерата - тях ги запазете за по-късно. Изплакнете съда, върнете бульона в него и добавете лимоновия сок. Варете го на висока температура, докато се редуцира и остане само 1 чаша течност, след което намалете котлона.

В малка купа разбийте яйцата с меда. Бавно ги изсипете в бульона, като бъркате непрекъснато, за да не се пресекат яйцата. Бъркайте, докато получите сос. Проверете дали е готов, като прокарате дървена лъжица по дъното на тенджерата – трябва да остава чиста следа след нея. Свалете от котлона и овкусете със сол и черен пипер.

Накъсайте пилето на малки парчета и го сложете в соса. Прибавете лука, магданоза, мащерката и смесете всичко добре.

Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте дъното и стените на тавичка с диаметър 22 см с алуминиево фолио и намажете с разтопено масло.

Поставете един лист за баница в тавата, така че краищата да излизат извън нея. Намажете го с масло и поставете втория лист перпендикулярно на първия, за да могат ръбовете да не се покриват. Сложете и следващи трети и четвърти лист, опитвайки се отново да ги разминавате.

пай

Сипете половината бадеми по дъното, отгоре разпределете плънката с пилешкото месо. Покрийте с останалите бадеми и завийте корите върху пая.

Намажете останалите листи от баницата с масло и ги подредете един върху друг. Изрежете кръг с диаметър около 25 см и покрийте пая с него, като краищата вкарате около стените на съда. Намажете с останалото масло и поръсете с канелена захар.

Сложете да се пече в горещата фурна, след като минат 20 минути намалете градусите на 170 и оставете за още 20 минути. По време на печенето, ако горната част стане прекалено кафява, покрийте с лист алуминиево фолио, но не го притискайте в краищата, а просто го поставете свободно върху пая. След като извадите от фурната, оставете за 5 минути да се охлади и поръсете с пудра захар.

Извадете пая от тавичката, нарежете го и го поднесете топъл.

пай


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tarasmulticulturaltable.com

Още по темата:
  • Суров шоколадов пай с бадеми Суров шоколадов пай с бадеми
  • Домашен ягодов пай без печене Домашен ягодов пай без печене
  • Кокосов пай Кокосов пай
  • Традиционен ирландски овчарски пай Традиционен ирландски овчарски пай
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.30лв.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
86.30лв.

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв.

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв.

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
3.20лв.

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г

Коментари към Бестила (марокански пай)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Бестила (марокански пай)
    www.framar.bg 
    на 21 July 2025 в 04:29
    Коментирайте "Бестила (марокански пай)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
  • Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
  • Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
  • Пържени пилешки трътки с подправки
  • Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
  • Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
  • Пиле Лимончело
  • Лимоново пиле с масло и чесън
  • Месо на токачка
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 4 дни, 15 часа и 11 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2125 дни, 12 часа и 42 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 9 дни, 18 часа и 33 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 11 дни, 18 часа и 10 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 16 дни, 16 часа и 30 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 23 дни, 12 часа и 40 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ИБУПРОФЕН ПОЛФА таблетки 200 мг * 20

КАНТАБ ПЛЮС таблетки 32 мг / 12.5 мг * 28 НОБЕЛ

АКАРД таблетки 150 мг * 30

ДЖЕЙМИСЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули 500 мг * 60

НАЗО ЛИБЕРО ХИПЕРТОНИЧЕН НАЗАЛЕН СПРЕЙ С МЕНТОЛ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 100 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СПРЕЙ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КЛИМАТИЦИ - РЕФРЕШ ЕЪР - 500 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 юли 2025г. в 13:33:19

БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА ДИАБЕТИЦИ ГЛИКА 250 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 юли 2025г. в 13:20:20

КАФЕТИН ФОРТЕ таблетки * 12 АЛКАЛОИД

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 юли 2025г. в 13:16:46

БЕТАСЕРК таблетки 24 мг * 20 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 юли 2025г. в 13:05:20

АЦИКЛОВИР AL таблетки 800 мг * 35

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 юли 2025г. в 12:50:39
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival