Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бестила (марокански пай)

Бестила (марокански пай)

от 12 дек 2017г., обновено на 13 дек 2017г.
Бестила (марокански пай) - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Традиционният марокански пай се приготвя с месо от гълъб, но спокойно може да го направите с пилешко, както ще видите в тази рецепта. Ястието не се приготвя лесно, затова е и част от празничните рецепти, които присъстват по специални случаи на мароканската трапеза. Вижте всички стъпки за приготвянето на интересния пай.

Необходими продукти:

  • 8 броя пилешки бутчета без кожа
  • 2 глави лук - нарязани
  • 3 скилидки чесън
  • 3/4 чаена чаша джинджифил на прах
  • 3/4 чаена лъжичка кориандър на прах
  • 3/4 чаена лъжичка канела
  • голяма щипка шафран
  • 2 1/2 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 чаени лъжици лимонов сок
  • 3 яйца
  • 2 супени лъжици мед
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица накълцана прясна мащерка
  • 1 супена лъжица нарязан магданоз
  • 9 броя кори за баница
  • 6 супени лъжици разтопено масло
  • 2 чаени чаши филирани печени бадеми
  • пудра захар и канелена захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и чесъна. Сложете ги в тенджера заедно с пилешкото месо, джинджифила, кориандъра, канелата и шафрана. Оставете да престои 1 час.

След като пилето се е овкусило с подправките, изсипете бульона в тенджерата и посолете на вкус. Сложете върху котлона на силна степен и след като течността заври, намалете температурата. Оставете ястието да къкри в продължение на час, докато месото се сготви.

Извадете пилешкото в чиния и го обезкостете. Прецедете бульона, така че да останат само чесънът и лукът в тенджерата - тях ги запазете за по-късно. Изплакнете съда, върнете бульона в него и добавете лимоновия сок. Варете го на висока температура, докато се редуцира и остане само 1 чаша течност, след което намалете котлона.

В малка купа разбийте яйцата с меда. Бавно ги изсипете в бульона, като бъркате непрекъснато, за да не се пресекат яйцата. Бъркайте, докато получите сос. Проверете дали е готов, като прокарате дървена лъжица по дъното на тенджерата – трябва да остава чиста следа след нея. Свалете от котлона и овкусете със сол и черен пипер.

Накъсайте пилето на малки парчета и го сложете в соса. Прибавете лука, магданоза, мащерката и смесете всичко добре.

Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте дъното и стените на тавичка с диаметър 22 см с алуминиево фолио и намажете с разтопено масло.

Поставете един лист за баница в тавата, така че краищата да излизат извън нея. Намажете го с масло и поставете втория лист перпендикулярно на първия, за да могат ръбовете да не се покриват. Сложете и следващи трети и четвърти лист, опитвайки се отново да ги разминавате.

пай

Сипете половината бадеми по дъното, отгоре разпределете плънката с пилешкото месо. Покрийте с останалите бадеми и завийте корите върху пая.

Намажете останалите листи от баницата с масло и ги подредете един върху друг. Изрежете кръг с диаметър около 25 см и покрийте пая с него, като краищата вкарате около стените на съда. Намажете с останалото масло и поръсете с канелена захар.

Сложете да се пече в горещата фурна, след като минат 20 минути намалете градусите на 170 и оставете за още 20 минути. По време на печенето, ако горната част стане прекалено кафява, покрийте с лист алуминиево фолио, но не го притискайте в краищата, а просто го поставете свободно върху пая. След като извадите от фурната, оставете за 5 минути да се охлади и поръсете с пудра захар.

Извадете пая от тавичката, нарежете го и го поднесете топъл.

пай


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tarasmulticulturaltable.com

Още по темата:
  • Кокосов пай Кокосов пай
  • Фъстъчен пай с шоколад Фъстъчен пай с шоколад
  • Спаначен пай с шунка, кашкавал и картофено пюре Спаначен пай с шунка, кашкавал и картофено пюре
  • Лимонов пай с маслена кора Лимонов пай с маслена кора
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.30лв. / 1.18 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
3.20лв. / 1.64 €

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
88.02лв. 74.82лв. / 38.25 €

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г

ПРОМО

Коментари към Бестила (марокански пай)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Бестила (марокански пай)
    www.framar.bg 
    на 04 September 2025 в 15:36
    Коментирайте "Бестила (марокански пай)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
  • Пържени пилешки трътки с подправки
  • Задушено пиле с лук, лимон и сметана
  • Печено пиле с горчица, чесън, бира и мед
  • Печено пиле върху кенче бира
  • Пилешко с кафяв ориз, кашу и зеленчуци
  • Палео рецепта за панирани пилешки хапки
  • Ориз с пилешко, манго и авокадо
  • Пилешко вретено с шунка и кашкавал
  • Медено пиле със сусам, броколи и ориз
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Скъсена шийка на матката при бременностСкъсена шийка на матката при бременност

Скъсена шийка на матката при бременност

от 04 сеп 2025г.Прочети повече
„Правилото на Марта“ вече действа във всички спешни центрове в Англия„Правилото на Марта“ вече действа във всички спешни центрове в Англия

„Правилото на Марта“ вече действа във всички спешни центрове в Англия

от 04 сеп 2025г.Прочети повече
Парламентът на Буркина Фасо забрани хомосексуализмаПарламентът на Буркина Фасо забрани хомосексуализма

Парламентът на Буркина Фасо забрани хомосексуализма

от 04 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Добра майка ли съм - проучване на momfident.io

преди 6 дни, 23 часа и 59 мин.

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 50 дни, 2 часа и 18 мин.
Всички

АНКЕТА

На каква възраст е вашият личен лекар?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето

Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето

от 21 фев 2024г. Прочети повече
Лекува ли пилешката супа простуда и настинка Лекува ли пилешката супа простуда и настинка

Лекува ли пилешката супа простуда и настинка

от 17 яну 2024г. Прочети повече
Пилешка диета Пилешка диета

Пилешка диета

от 31 яну 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕНДОЛЕКС КОМПЛЕКС таблетки * 30 SUN WAVE PHARMA

БИОХЕРБА ЗЕЛЕНО КАФЕ + РИБОФЛАВИН капсули 370 мг * 100

ЕУЦЕРИН PH 5 ОЛИО ЗА БАНЯ 400 мл

ПРЪЧИЦИ ЗА ГОРЕНЕ АРОМАТ ПАЛМАРОЗА * 10 ECODIS

БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА МЕЧО ГРОЗДЕ + ВИТАМИН C 50 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФЕМИНОРМ ДУО капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 сеп 2025г. в 14:17:11

БИОКЕЪР ЕРАДИЦИДИН ФОРТЕ таблетки * 90

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 сеп 2025г. в 14:11:14

ЕПИДУО ФОРТЕ гел 45 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 сеп 2025г. в 14:05:12

ЛОМЕКСИН 2% крем 30 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 сеп 2025г. в 14:04:09

ХРОМ ПИКОЛИНАТ таблетки 250 мкг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 сеп 2025г. в 14:03:14
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival