Овчарски пай със сладки картофи
Необходими продукти:
- 1 сладък картоф
- щипка сол и черен пипер
- 1 чаена лъжица зехтин
- 1/2 чаена чаша маслини
- 2 скилидки чесън
- по половин червена, зелена и жълта чушка
- 500 грама агнешка кайма
- 4 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Сложете в тенджера вода да заври.
Обелете картофа и го нарежете на едро, след което добавете сол във водата и сварете картофа за 10-12 минути. Отцедете и оставете в горещата тенджера, за да се изсуши. Намачкайте с вилица и подправете със сол и черен пипер.
В зехтина изпържете лука за 2-3 минути, добавете чесъна, чушките и пържете още 3 минути.
Прибавете каймата и я раздробете, доколкото е възможно. След 5 минути свалете от котлона.
В тава сложете каймата със зеленчуците и отгоре разпределете намачкания картоф.
Печете на 200 градуса за 45 минути.
Охладете за 6-7 минути, след което нарежете и сервирайте ястието, поръсено със свеж магданоз.
Източник:
livestrong.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки пай със спанак и кори за баница
- Най-лесният тиквен пай
- Кокосов пай
- Зеленчуков пай с гъби, шунка и кашкавалена заливка
- Рибен пай със зеленчуци
- Тиквен пай без брашно с кокосов крем
- Мини пай с пълнеж от ябълка и дулсе де лече
- Маслен пай с крем карамел
- Пай от качамак с лапад, праз и спанак
- Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър
Коментари към Овчарски пай със сладки картофи