Маслен пай с крем карамел

Необходими продукти:
- 1 маслена кора за пай с диаметър 23 сантиметра
- 3 яйца
- 1 1/4 чаени чаши захар
- 2 супени лъжици брашно
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 1 чаена чаша мътеница
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1 супена лъжица лимонов сок, прясно изцеден
- 1 супена лъжица лимонова кора, настъргана на ситно
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- В голяма купа разбийте яйцата със захарта.
- Добавете брашното, разтопеното масло, мътеницата, ванилията, лимоновия сок, настърганата лимонова кора и солта. Разбъркайте.
- Поставете маслената кора във форма за пайове или в тавичка с подходяща големина и изсипете крема в нея.
- Печете около 45-50 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете крем карамела да се охлади напълно, преди да нарежете пая.
- Поднесете с усмивка и му се насладете.
Да ви е сладко!
Снимки: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем карамел с кондензирано мляко
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Пай с тиквички и моркови
- Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
- Постен овчарски пай с гъби
- Пръчици ябълков пай с домашен сос карамел
- Пай с праскови, джинджифил и канела
- Портокалова пита-флан с ядливи цветя
- Крем карамел с кокосово мляко и маракуя
- Мини ябълкови пайчета
Коментари към Маслен пай с крем карамел