Маслен пай с крем карамел
Необходими продукти:
- 1 маслена кора за пай с диаметър 23 сантиметра
- 3 яйца
- 1 1/4 чаени чаши захар
- 2 супени лъжици брашно
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 1 чаена чаша мътеница
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1 супена лъжица лимонов сок, прясно изцеден
- 1 супена лъжица лимонова кора, настъргана на ситно
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- В голяма купа разбийте яйцата със захарта.
- Добавете брашното, разтопеното масло, мътеницата, ванилията, лимоновия сок, настърганата лимонова кора и солта. Разбъркайте.
- Поставете маслената кора във форма за пайове или в тавичка с подходяща големина и изсипете крема в нея.
- Печете около 45-50 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете крем карамела да се охлади напълно, преди да нарежете пая.
- Поднесете с усмивка и му се насладете.
Да ви е сладко!
Снимки: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Бананов крем карамел
- Суров мини пай с тиква
- Пилешки пай със спанак и кори за баница
- Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър
- Тиквен пай с канела
- Крем карамел със сирене крема
- Крем карамел с кондензирано мляко
- Традиционен ирландски овчарски пай
- Пай с тиквички и моркови
Коментари към Маслен пай с крем карамел