Крем карамел без яйца с мед от елда, кафе и ром

Необходими продукти:
- 100 грама мед от елда
- 250 грама масло
- 200 милилитра черно кафе без захар
- 200 милилитра прясно мляко
- 150 грама захар
- 1 супена лъжица ром
- 3 супени лъжици висококачествено брашно
Начин на приготвяне:
Изсипете захарта в малка тенджерка и направете карамел, бъркайки и добавяйки постепенно кафето, смесено с рома. Варете на бавен огън.
В отделен съд смесете млякото и брашното, като изсипвате брашното поетапно, за да не се образуват бучки. След това добавете карамела и оставете на слаб огън до сгъстяване. Когато сместа се сгъсти, свалете от котлона и нека се охлади малко. Докато това става, прибавете меда и разтопеното маслото.
Разбийте всичко до получаването на еднородна консистенция, разпределете в подходящи формички и изпечете във фурната за около 5 - 7 минути. Когато извадите, може да обърнете десерта върху чиния и тогава да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем карамел с кондензирано мляко
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Крем карамел с кокосово мляко и маракуя
- Крем карамел с тиква и джинджифил
- Маслен пай с крем карамел
- Крем карамел с портокалов ликьор
- Крем карамел със сирене крема
- Торта Крем карамел
- Крем карамел с ориз
- Шоколадов крем карамел
Коментари към Крем карамел без яйца с мед от елда, кафе и ром