Крем карамел с кондензирано мляко
Необходими продукти
За крема:
3 яйца
1 чаена чаша кондензирано мляко
1 чаена чаша прясно мляко
За карамела:
150 грама захар
200 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Налейте 200 милилитра студена вода в подходящ съд, изсипете в нея захарта и поставете на слаб огън за около 10 минути. Хубаво е захарта да се разтопи, докато водата още не се е стоплила. Сиропът е готов, когато придобие карамелен цвят. Тогава го налейте в подмазана с масло форма.
Разбийте с миксер двата вида мляко и захарта. Изсипете сместа върху карамела и покрийте съда с фолио. Пригответе десерта във фурната на водна баня. Необходими са около 45 - 50 минути.
Проверете готовността с нож: ако той остане сух, пудингът е готов, ако не - оставете във фурната на водна баня за още 30 минути.
Нека готовият крем-пудинг се охлади, извадете старателно от формата и обърнете върху подходяща чиния.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бананов крем карамел
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Крем карамел със сирене крема
- Крем карамел без яйца с мед от елда, кафе и ром
- Флан от кондензирано мляко и кокосови стърготини
- Крем карамел с лимонови корички и канела
- Крем карамел с тиква и джинджифил
- Торта Крем карамел
- Шоколадов крем карамел
- Крем карамел
Коментари към Крем карамел с кондензирано мляко