Торта от крем карамел и пухкав блат

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша захар
- 10 яйца
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 4 чаени чаши прясно мляко
за следващия пласт:
- 5 яйца
- 1/2 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица екстракт от ром
- 1 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
В тиган с огнеупорна дръжка сложете 1 чаена чаша захар и оставете на котлона, за да се карамелизира.
Оставете настрана карамела, леко да се охлади, както е в тигана.
Разбийте 10-те яйца в голяма купа и към тях добавете ванилията. На слаба струя добавете млякото, като бъркате непрекъснато. След като съставките се комбинират излейте сместа върху карамела. Печете на водна баня за 20 минути на 180 градуса. Извадете сладкиша от фурната, но не изключвайте уреда.
За втория пласт разделете белтъка от жълтъка на яйцата. Белтъците разбийте на сняг. Към тях добавете захарта и бъркайте докато се получат меки върхове. Продължете бъркането и добавете жълтъците, олиото и рома. Накрая прибавете брашното и отново комбинирайте за 2-3 минути.
Внимателно изсипете сместа върху вече опечения крем карамел. Изравнете и печете отново за 20 минути (на водна баня).
Охладете напълно, преди да обърнете карамелената торта в подходящ съд.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УРИАЖ КОМПЛЕКТ ROSELIANE ТОНИРАН СС SPF 30 ХИДРАТИРАЩ ЗАЩИТЕН КРЕМ 40 мл + МИЦEЛАРНА ВОДА 100 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Бананов крем карамел
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
Коментари към Торта от крем карамел и пухкав блат