Торта от крем карамел и пухкав блат
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша захар
- 10 яйца
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 4 чаени чаши прясно мляко
за следващия пласт:
- 5 яйца
- 1/2 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица екстракт от ром
- 1 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
В тиган с огнеупорна дръжка сложете 1 чаена чаша захар и оставете на котлона, за да се карамелизира.
Оставете настрана карамела, леко да се охлади, както е в тигана.
Разбийте 10-те яйца в голяма купа и към тях добавете ванилията. На слаба струя добавете млякото, като бъркате непрекъснато. След като съставките се комбинират излейте сместа върху карамела. Печете на водна баня за 20 минути на 180 градуса. Извадете сладкиша от фурната, но не изключвайте уреда.
За втория пласт разделете белтъка от жълтъка на яйцата. Белтъците разбийте на сняг. Към тях добавете захарта и бъркайте докато се получат меки върхове. Продължете бъркането и добавете жълтъците, олиото и рома. Накрая прибавете брашното и отново комбинирайте за 2-3 минути.
Внимателно изсипете сместа върху вече опечения крем карамел. Изравнете и печете отново за 20 минути (на водна баня).
Охладете напълно, преди да обърнете карамелената торта в подходящ съд.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УРИАЖ КОМПЛЕКТ ROSELIANE ТОНИРАН СС SPF 30 ХИДРАТИРАЩ ЗАЩИТЕН КРЕМ 40 мл + МИЦEЛАРНА ВОДА 100 мл
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Уникални торти за специални празници
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
Коментари към Торта от крем карамел и пухкав блат