Торта от крем карамел и пухкав блат

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша захар
- 10 яйца
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 4 чаени чаши прясно мляко
за следващия пласт:
- 5 яйца
- 1/2 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица екстракт от ром
- 1 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
В тиган с огнеупорна дръжка сложете 1 чаена чаша захар и оставете на котлона, за да се карамелизира.
Оставете настрана карамела, леко да се охлади, както е в тигана.
Разбийте 10-те яйца в голяма купа и към тях добавете ванилията. На слаба струя добавете млякото, като бъркате непрекъснато. След като съставките се комбинират излейте сместа върху карамела. Печете на водна баня за 20 минути на 180 градуса. Извадете сладкиша от фурната, но не изключвайте уреда.
За втория пласт разделете белтъка от жълтъка на яйцата. Белтъците разбийте на сняг. Към тях добавете захарта и бъркайте докато се получат меки върхове. Продължете бъркането и добавете жълтъците, олиото и рома. Накрая прибавете брашното и отново комбинирайте за 2-3 минути.
Внимателно изсипете сместа върху вече опечения крем карамел. Изравнете и печете отново за 20 минути (на водна баня).
Охладете напълно, преди да обърнете карамелената торта в подходящ съд.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УРИАЖ КОМПЛЕКТ ROSELIANE ТОНИРАН СС SPF 30 ХИДРАТИРАЩ ЗАЩИТЕН КРЕМ 40 мл + МИЦEЛАРНА ВОДА 100 мл
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Сватбената торта - символика и история
- Пясъчна торта с крем от кондензирано мляко и ядки
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Шоколадови пастички със смлени бадеми
- Кралска торта
- Шоколадов сладкиш с лешници
- Торта Шварцвалд
- Торта Капучино с белтъчено суфле, маслен крем кафе и шоколадов блат
- Торта с пълнеж от ядки и сушени плодове
Коментари към Торта от крем карамел и пухкав блат