Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта от крем карамел и пухкав блат

Торта от крем карамел и пухкав блат

Торта от крем карамел и пухкав блат - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша захар
  • 10 яйца
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 4 чаени чаши прясно мляко

за следващия пласт:

  • 5 яйца
  • 1/2 чаена чаша захар
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица екстракт от ром
  • 1 чаена чаша брашно

Начин на приготвяне:

В тиган с огнеупорна дръжка сложете 1 чаена чаша захар и оставете на котлона, за да се карамелизира.

Оставете настрана карамела, леко да се охлади, както е в тигана.

Разбийте 10-те яйца в голяма купа и към тях добавете ванилията. На слаба струя добавете млякото, като бъркате непрекъснато. След като съставките се комбинират излейте сместа върху карамела. Печете на водна баня за 20 минути на 180 градуса. Извадете сладкиша от фурната, но не изключвайте уреда.

За втория пласт разделете белтъка от жълтъка на яйцата. Белтъците разбийте на сняг. Към тях добавете захарта и бъркайте докато се получат меки върхове. Продължете бъркането и добавете жълтъците, олиото и рома. Накрая прибавете брашното и отново комбинирайте за 2-3 минути.

Внимателно изсипете сместа върху вече опечения крем карамел. Изравнете и печете отново за 20 минути (на водна баня).

Охладете напълно, преди да обърнете карамелената торта в подходящ съд.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЕ-тата в хранитеЛайфстайлСнимкиЛюбопитноИсторияСпортБотаникаПроизводителиЛечения