Крем карамел с тиква и сирене крема
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша вода
- 400 грама подсладено кондензирано мляко
- 340 грама неподсладено кондензирано мляко
- 1 чаена чаша пюре от тиква
- 100 грама сирене крема, омекотено
- 5 яйца
- 1 чаена лъжичка подправка за тиквен пай
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
- Смесете захарта и водата и разбъркайте, докато захарта започне да се разтопява.
- Загрейте ги на умерен огън в продължение на 8-10 минути до златисто кафяв цвят, без да бъркате.
- Бързо излейте карамелизираната захар в кръгла форма за печене с приблизителни размери 23 сантиметра и я наклонете на всички страни, за да се разпредели равномерно по дъното й.
- Поставете я в по-голяма тава и оставете захарта леко да се охлади и втвърди.
- Смесете кондензираното мляко, пюрето от тиква, крема сиренето, яйцата и подправките в блендер.
- Затворете плътно, пасирайте до гладка консистенция и изсипете сместа върху карамелизираната захар.
- Напълнете голямата тава с вода до средата на стените на формата.
- Печете крем карамела в продължение на 40-45 минути или докато нож излезе чист от центъра му.
- Оставете го да се охлади напълно на стайна температура и съхранявайте в хладилник за минимум 3 часа, а най-добре за през нощта.
- Внимателно обърнете крем карамела върху поднос, нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: goodlifeeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бананов крем карамел
- Крем карамел с кондензирано мляко
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Крем карамел със сирене крема
- Торта Крем карамел
- Крем карамел без яйца с мед от елда, кафе и ром
- Крем карамел
- Флан от кондензирано мляко и кокосови стърготини
- Крем карамел с лимонови корички и канела
- Крем карамел с тиква и джинджифил
Коментари към Крем карамел с тиква и сирене крема