Крем карамел с кокосово мляко и маракуя
Необходими продукти:
- 60 милилитра вода
- 315 грама захар
- 1/2 чаена чаша пулпи от маракуя
- 400 милилитра кокосово мляко
- 375 милилитра прясно мляко
- 6 яйца, леко разбити
Начин на приготвяне:
- Загрейте водата с 200 грама захар в тенджера на средно силен огън и бъркайте, докато захарта се разтвори напълно.
- Увеличете силата на котлона и оставете захарния сироп да заври.
- Оставете го да къкри около 5 минути, без да бъркате, до златисто кафяв цвят.
- Отстранете от котлона, добавете маракуята и разбъркайте добре.
- Разпределете сместа в 6 чашки /от 160 милилитра/ за крем карамел, като напълните 2/3 от тях.
- В голяма купа смесете останалата захар, яйцата, кокосовото и прясното мляко и разбъркайте добре.
- Разпределете по равно в чашките и ги подредете в тава, която след това напълнете с вода до средата на стените на формите.
- Печете в предварително загрята до 160 градуса фурна за около 30 минути.
- Извадете чашките от тавата и ги оставете да се охладят за 30 минути, покрийте ги с найлоново фолио и ги приберете в хладилника за около час.
- Обърнете крем карамела в чинийки и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бананов крем карамел
- Крем карамел с кондензирано мляко
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Крем карамел със сирене крема
- Торта Крем карамел
- Крем карамел без яйца с мед от елда, кафе и ром
- Крем карамел
- Флан от кондензирано мляко и кокосови стърготини
- Крем карамел с лимонови корички и канела
- Крем карамел с тиква и джинджифил
Коментари към Крем карамел с кокосово мляко и маракуя