Пай с пуешко месо
Този здравословен пай с пуешко месо е също толкова вкусен и с пилешко месо.
Необходими продукти:
- 3 чаени лъжички зехтин
- 1 чаша лук, нарязан на ситно
- 1/2 чаша моркови, нарязани на кубчета
- 1/2 чаша целина, нарязана на кубчета
- 220 грама пресни гъби, нарязани на четвъртинки
- 1 супена лъжица чесън, наситнен
- 2 чаени лъжички пресен градински чай, ситно нарязан
- 1 чаена лъжичка прясна мащерка, ситно нарязана
- 2 чаши пилешки бульон
- 1/4 чаша царевично нишесте
- 4 чаши варени пуешки гърди, нарязани или настъргани
- 1 чаша замразен грах
- 1/2 чаша заквасена сметана
- сол и черен пипер на вкус
- 1 замразена или размразена пълнозърнеста кора за пай
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете тавичка за пай с мазнина.
Загрейте 1 чаена лъжичка зехтин в голям незалепващ тиган на средно силен огън и запържете лука, морковите и целината, докато омекнат и леко покафенеят. След това ги прехвърлете в купа.
Загрейте останалите 2 чаени лъжички зехтин в дълбок тиган или тенджера на средно силен огън и запържете гъбите, като ги разбърквате често, докато покафенеят и омекнат. След това добавете чесъна, градинския чай и мащерката и гответе, като бъркате непрекъснато за около 1 минута.
Изсипете обратно запържената лукова смес в тигана. Разбъркайте пилешкия бульон и царевичното нишесте в чаша до гладкост и изсипете в тигана при зеленчуците. Оставете да кипне, като разбърквате от време на време. Добавете пуешкото месо, граха, заквасената сметана и овкусете с черен пипер и сол на вкус. Оставете да поври за няколко минути, след което премахнете от котлона.
Прехвърлете пуешката смес в намазнената тавичка и поставете кората за пай върху сместа. Направете няколко разреза в центъра на кората. Изпечете във фурната до златисто за около 45 минути, след което оставете да престои за 10 минути преди да нарежете и сервирате.
Добър апетит!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Портокалова пита-флан с ядливи цветя
- Тако салата в чашка
- Овчарски пай
- Пай със солена плънка
- Пуешки шницели с гарнитура от рукола, нар и пармезан
- Суров мини пай с тиква
- Тиквен пай с кокосово мляко
- Пръчици ябълков пай с домашен сос карамел
Коментари към Пай с пуешко месо