Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Рибен пай със зеленчуци

Рибен пай със зеленчуци

Рибен пай със зеленчуци - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама карфиол
  • 150 грама замразен грах
  • 25 грама царевично брашно
  • 75 милилитра обезмаслено кисело мляко
  • 30 грама патладжан, нарязан ситно
  • 300 милилитра сметана за готвене
  • 2 чаени лъжички горчица
  • един лимон, нарязан ситно
  • 2-3 нарязани филета от риба треска
  • 2-3 нарязани филета от сьомга
  • 169 грама почистени скариди
  • 80 грама настърган чедър
  • масло за запръжка
  • сол и черен пипер


Начин на приготвяне:


Бланширайте карфиола в гореща подсолена вода, отцедете и охладете. В тиган сгорещете мазнината и запържете граха и патладжана. Разбъркайте и добавете горчицата, сок от лимон и двата вида риба, нарязани на парченца.

Добавете скаридите, подправете със сол, черен пипер и пресипете сместа в тава. Разпределете карфиола отгоре. В купа комбинирайте киселото мляко, сметаната, брашното и чедъра.

Разбъркайте и разпределете заливката върху сместа. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30-35 минути. Охладете, разрежете и разпределете порции. Поднесете и се насладете на богатия вкус.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияНовиниЛайфстайлДиетиСпортИсторияБотаникаХранене при...Алтернативна медицинаЛечения