Пуешка супа с фъстъчено масло и сладки картофи
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици олио
- 500 грама пуешка кайма (или от друго месо по избор)
- 1 дребна глава лук, нарязана на ситно
- 2 намачкани скилидки чесън
- 1 супена лъжица къри подправка на прах
- 2/3 чаена чаша домати от консерва - нарязани
- 1 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 1 голям сладък картоф батат
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 1 1/2 чаена чаша кокосово мляко
- 1 чаена лъжица кафява захар
- непълна чаена чаша фъстъчено масло
Начин на приготвяне:
Загрейте 1 супена лъжица олио в тигана и изпържете каймата, като я раздробите, докато покафенее. Свалете я от котлона.
В тенджера загрейте останалата мазнина и изпържете лука, докато омекне. Прибавете чесъна, кърито и разбъркайте. Следва да сложите доматите, лютия пипер, картофа, който предварително сте нарязани на кубчета, бульона и кокосовото мляко.
Подправете със сол и пипер, сложете кафявата захар и покрийте с капака, варете 20 минути.
Сложете фъстъченото масло и каймата. Разбъркайте, след 5 минути свалете супата от котлона и сервирайте.
Добавете малко свежо нарязан зелен лук и няколко триъгълничета тортила чипс за хрупкавост.
Източник:
sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Тако салата в чашка
- Пуешки шницели с гарнитура от рукола, нар и пармезан
- Печени пуешки гърди с домати, моцарела и маслини
- Пай с пуешко месо
- Пуешко с лимон и лавандулов мед
- Сандвич с пуешко, ябълка и сирене Бри
- Пуешки шницел с пилешко
- Печени пуешки гърди с моцарела и сметанов сос с рукола, домати и маслини
Коментари към Пуешка супа с фъстъчено масло и сладки картофи