Козуначена торта с карамел
Необходими продукти:
парчета стар/сух козунак (количеството им да е колкото 1 козунак)
прясно мляко - 1 литър
яйца - 5 - 6 броя
захар - 1 чаена чаша (може и повече)
ванилия по желание
Начин на приготвяне:
Изсипете 4 супени лъжици от захарта в съда, в който ще приготвяне сладкиша и поставете в загрята фурна (около 180 градуса). Когато се карамелизира, извадете и изчакайте да изстине. Върху карамела разпределете парчетата козунак и залейте със смес от разбитите яйца, млякото и захарта.
Изпечете тортата при 180 градуса за около час.
Остава да обърнете изстиналия десерт в подходящ съд и да поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Нисковъглехидратен козунак с ядки и кокосово брашно
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Рецепти за солен козунак
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
Коментари към Козуначена торта с карамел