Козуначена торта с карамел

Необходими продукти:
парчета стар/сух козунак (количеството им да е колкото 1 козунак)
прясно мляко - 1 литър
яйца - 5 - 6 броя
захар - 1 чаена чаша (може и повече)
ванилия по желание
Начин на приготвяне:
Изсипете 4 супени лъжици от захарта в съда, в който ще приготвяне сладкиша и поставете в загрята фурна (около 180 градуса). Когато се карамелизира, извадете и изчакайте да изстине. Върху карамела разпределете парчетата козунак и залейте със смес от разбитите яйца, млякото и захарта.
Изпечете тортата при 180 градуса за около час.
Остава да обърнете изстиналия десерт в подходящ съд и да поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Сватбената торта - символика и история
- Пясъчна торта с крем от кондензирано мляко и ядки
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Шоколадови пастички със смлени бадеми
- Кралска торта
- Шоколадов сладкиш с лешници
- Торта Шварцвалд
- Торта Капучино с белтъчено суфле, маслен крем кафе и шоколадов блат
Коментари към Козуначена торта с карамел