Козуначена торта с карамел
Необходими продукти:
парчета стар/сух козунак (количеството им да е колкото 1 козунак)
прясно мляко - 1 литър
яйца - 5 - 6 броя
захар - 1 чаена чаша (може и повече)
ванилия по желание
Начин на приготвяне:
Изсипете 4 супени лъжици от захарта в съда, в който ще приготвяне сладкиша и поставете в загрята фурна (около 180 градуса). Когато се карамелизира, извадете и изчакайте да изстине. Върху карамела разпределете парчетата козунак и залейте със смес от разбитите яйца, млякото и захарта.
Изпечете тортата при 180 градуса за около час.
Остава да обърнете изстиналия десерт в подходящ съд и да поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовИСО ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН - МЕЧЕ - 80 ЕЛЕМЕНТА KRU22437
НовРЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Торта от крем карамел и пухкав блат
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Овесена торта с кондензирано мляко, шоколад и ядки
- Твърдо захарно тесто за торти - начин на приготвяне и нанасяне
- Бисквитени пастички с крема сирене (без печене)
- Полезни съвети за приготвянето на торти и сладкиши
Коментари към Козуначена торта с карамел