Козунак на конци със захарни плодове и коктейлни черешки

Необходими продукти:
- 1 килограм бяло брашно
- 2 ампули ванилия
- 2 пакетчета инстантна мая за хляб
- 4 яйца
- коктейлни черешки и сушени захарни плодчета
- 200 грама краве масло
- 350 милилитра топло прясно мляко
- 1 и 1/2 чаена чаша захар
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното през сито и добавете сухата мая, ванилията, маслото. Разбийте с миксер яйцата, сипете захарта и разбийте отново.
Налейте прясното мляко, половината от захарните плодчета, половината от коктейлните черешки, нарязани ситно и направете тесто.
Изчакайте да втаса и го премесете. Оставете отново да увеличи обема си, премесете още веднъж и разточете кора. Поръсете я със сладката плънка.
Оформете във форма според вкуса ви.
Сложете козунака в намаслена форма и изпечете на 170 градуса до готовност.
Охладете, украсете с останалите коктейлни черешки и поръсете с пудрата захар. Разрежете, поднесете и с желание хапнете.
Да ви е сладко!
Източник: tapitasypostres.blogspot.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР ЧЕРЕША 1 кг
ПРОМОЧЕРЕША КОНЦЕНТРАТ капсули 500 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Великден - традиции и обичаи
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Красиви и нестандартни идеи за декорация на великденски яйца
- Интересни техники за боядисване на великденски яйца
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Боядисайте великденските яйца с натурални оцветители
- Кактус
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
Коментари към Козунак на конци със захарни плодове и коктейлни черешки