Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс

Необходими продукти:
1/2 стар кекс или парчета такъв
25 грама масло
2-3 яйца
1,5 - 2 чаени чаши прясно мляко
1-2 супени лъжици захар (или на вкус)
1 чаена лъжица смляна канела - по желание
1 чаена лъжица ванилов екстракт
захар за поръсване (за предпочитане кафява)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса.
Нарежете кекса на малки парчета, които сложете в стъклен (или керамичен) съд за печене.
Разбийте яйцата до получаването на лека пяна, налейте млякото, прибавете захарта, канелата и ванилията. Разбийте всичко добре.
Сложете парченца масло върху кекса и го залейте с млечно-яйчената ароматна смес. Притиснете тестото леко с вилицата към дъното на съда.
Поръсете обилно с кафява захар и изпечете за около 45 минути в загрятата фурна.
Течността ще заври, а на повърхността ще се образува хрупкава карамелена коричка.
Поднесете десерта с бита сметана, ванилов сладолед или просто си го хапнете така.
Да ви е вкусно!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тутманик
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Млечен кокосов кекс
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Бананов пудинг с чиа и орехи
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Палачинки от коприва с прясно мляко
Коментари към Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс