Лучен кекс с кашкавал
Необходими продукти
За тестото:
2 1/4 чаени чаши брашно
100 грама кашкавал или твърдо сирене
1 голяма глава стар лук
1 супена лъжица нарязан зелен лук
1 яйце
1 1/4 чаена чаша прясно мляко
125 милилитра олио
1 супена лъжица оцет
сол на вкус
За покритието:
40 грама брашно
20 грама масло
1 чаена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Прибавете оцета към млякото и оставете сместа да престои 20 минути (ще се получи подобно на мътеница или суроватка).
Направете тестото за покритието, смесвайки брашното, маслото и водата. То трябва да се получи много гъсто. Оформете го като плосък слой и приберете във фризера за 30 минути.
Заемете се със самия кекс.
Обелете лука, нарежете го и изпържете в олио до омекване (за около 5 минути), свалете от котлона и оставете да изстива.
Смесете в подходящ съд пресятото брашно с половината от изпържения лук, половината от кашкавала и нарязания зелен лук, сложете и щипка сол.
Яйцето разбийте с млякото, което вече е престояло достатъчно, налейте и олиото. Прибавете към тестото, разбъркайте и изсипете в подходяща форма, чието дъно сте покрили с пергамент.
Настържете тестото, което замразихте по-рано, прибавете го към останалите кашкавал и зелен лук.
Получената смес разпределете върху тестото в тавата и изпечете кекса в загрята до 200 градуса
фурна в продължение на 35-40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ВАНИЛОВО КЕКСЧЕ snk80-202
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Ползи и вреди на червения лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Лучен кекс с кашкавал