Великденски козуначени кифлички

Необходими продукти:
3 яйца
200 мл топло прясно мляко
600 гр брашно (количеството е приблизително, трябва да се получи средно твърдо тесто)
100 мл олио
100 гр захар
кората на 1 лимон (настъргана)
25 гр мая
щипка сол
яйце за намазване
захар за поръсване
масло за подмазване на тавата
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топлото мляко, прибавете яйцата, олиото, солта, захарта, лимоновата кора. Постепенно добавяйте брашното и замесете средно твърдо тесто. Оставете го да втаса на топло място, след което разточете с дебелина 1 см и нареже на ивици. Оформете кифличките като завържете на възел лентите тесто. Намажете с разбито яйце и оваляйте в захар. Подредете в подмазана с масло тава и изпечете в умерена фурна.
Весели празници и бон апети!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Къде може да видите знаменитите великденски яйца на Фаберже
- Кифлички с крем Де Паризиен и пудра захар
- Великден - традиции и обичаи
- Как да си направим великденска украса от яйце: кактус?
- Бързи бутер кифлички с пилешко месо, крема сирене и чесън
Коментари към Великденски козуначени кифлички