Великденски козуначени кифлички

Необходими продукти:
3 яйца
200 мл топло прясно мляко
600 гр брашно (количеството е приблизително, трябва да се получи средно твърдо тесто)
100 мл олио
100 гр захар
кората на 1 лимон (настъргана)
25 гр мая
щипка сол
яйце за намазване
захар за поръсване
масло за подмазване на тавата
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топлото мляко, прибавете яйцата, олиото, солта, захарта, лимоновата кора. Постепенно добавяйте брашното и замесете средно твърдо тесто. Оставете го да втаса на топло място, след което разточете с дебелина 1 см и нареже на ивици. Оформете кифличките като завържете на възел лентите тесто. Намажете с разбито яйце и оваляйте в захар. Подредете в подмазана с масло тава и изпечете в умерена фурна.
Весели празници и бон апети!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Великден - традиции и обичаи
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Великденските яйца – произход и традиции
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
- Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
- Красиви и нестандартни идеи за декорация на великденски яйца
- Бутер рогчета със спанак, сирена и маслини
Коментари към Великденски козуначени кифлички