Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе

Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе

от 23 фев 2017г.
Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

3 готови пандишпанови блата
100 милилитра сварено еспресо
100 грама черен шоколад
370 милилитра течна сметана с масленост 33%
250 грама маскарпоне
4 жълтъка
100 грама захар
2 супени лъжици пудра захар
3 супени лъжици какао

 

Начин на приготвяне:

Разбийте жълтъците със захарта до получаването на пухкава маса и докато сладките кристалчета се разтопят.

След това прибавете маскарпонето и разбийте за още 2-4 минути.

Залейте единия блат с кафето (но не прекалявайте, не трябва да се накисва прекалено и да омеква). Отгоре разпределете равномерно крема от захар и жълтъци, поръсете с какао и покрийте с втория блат.

Разбийте 200 милилитра от студената сметана, докато се сгъсти малко. Тогава прибавете пудрата захар и продължете да разбивате до получаването на плътен крем. С него намажете пандишпана и заравнете повърхността.

Третия блат напръскайте с еспресо и поставете върху сметановия крем.

Следва на направите крем ганаш. За целта затоплете останалото количество сметана на водна баня, без да кипвате. Прибавете начупения на парчета шоколад и бъркайте непрекъснато до тяхното пълно разтапяне. Консистенцията трябва да стане гладка и гланцова.

С това вкусно покритие намажете цялата торта и приберете в хладилника за минимум час. Най-добре да престои една нощ, за да може да се напоят добре всички блатове.

Украсете с ядки, пресни плодове или с други любими продукти и се насладете.

Добър апетит!

Снимка: eda.ru

Още по темата:
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
  • Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
  • Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа
  • Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв.

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
    www.framar.bg 
    на 25 June 2025 в 22:24
    Коментирайте "Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
  • Овесена торта без брашно, яйца и масло
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Маслен крем за торти и сладкиши
  • Торта Червено кадифе с крем от извара
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
  • Белтъчен крем за торти и сладкиши
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Дубайски шоколад - Луксозният десерт, който превзе интернет! - рецепта

преди 261 дни, 12 часа и 11 мин.

Дубайски шоколад - Луксозният десерт, който превзе интернет! - рецепта

преди 261 дни, 12 часа и 13 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 12 дни, 6 часа и 7 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 12 дни, 13 часа и 9 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 16 дни, 5 часа и 26 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 17 дни, 4 часа и 51 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АРОНИЯ НА ПРАХ 100 г ЗДРАВНИЦА

АБОФАРМА МАГНЕФОРС ЛИКУИД 2500 мг СТИК с вкус на портокал * 10+2

СУВАРТАР H таблетки 160 мг / 25 мг * 28

СУВАРТАР Н таблетки 160 мг/ 12.5 мг * 28

КАСИС НА ПРАХ 100 г ЗДРАВНИЦА

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФЕЛОРАН ФОРТЕ гел 5 % 40 г СОФАРМА

Коментар на: Емануил от 25 юни 2025г. в 16:35:32

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юни 2025г. в 16:22:06

ФУНГОЛОН капсули 150 мг * 4 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юни 2025г. в 16:02:34

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: Деси Стоянова от 25 юни 2025г. в 15:16:07

ФУНГОЛОН капсули 150 мг * 4 ТЕВА

Коментар на: Diana Vasileva от 25 юни 2025г. в 15:03:54
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival