Козуначени кифлички със стафиди и ванилия

Необходими продукти:
500 грама захар
100 грама сурова мая
600 милилитра прясно мляко
13 яйца
2 килограма брашно
400 грама масло
2 лимона
1/2 супена лъжица сол
стафиди
ванилия
Начин на приготвяне:
Смесете маята с малко от захарта и от брашно, залейте с млякото, разбъркайте добре и оставете на топло място, за да ферментира. През това време изсипете останалата захар в купа и към нея прибавете яйцата едно по едно, бъркайки след всяко старателно. Размекнатото масло "разтрийте" заедно с част от брашното, към маята добавете разбитите яйца и останалото брашно, солта. Замесете тесто. Месете, докато спре да лепи по ръцете ви и не остава по съда. Сложете го в голяма купа, поръсете с брашно, покрийте с кърпа и оставете на топло място, за да втаса. Задължително два пъти премесете тестото. При второто премесване сложете ванилията, сока от лимоните и стафидите. Отново трябва да втаса и следва да оформите кифлички, рулца или други форми... Подредете ги в подмазана с мазнина тава, намажете ги с разбито яйце и изпечете в предварително загрята фурна.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
НовАГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
ОРГАНИК ОМЕГА - 3 ЗА ДЕЦА 200 мл VIRIDIAN
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА ITALIANO 80 мл
ГРЕЙС КОЛ РЕВИТАЛИЗИРАЩ СКРАБ ЗА ТЯЛО С ВАНИЛИЯ И БОЖУР 225 мл
БИФАС CARESSE ДУШ КРЕМ С ЕКСТРАКТ ОТ ВАНИЛИЯ 600 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Великден - традиции и обичаи
- Захарни бутер кифлички
- Ванилов сладолед с лавандула
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Хлебен пудинг
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Меденки със стафиди и ликьор
- Кафе по арабски
- Рогчета от бутер тесто с шоколад и бадеми
- Печени ябълки с плънка от орехи, стафиди и канела в масло и портокалов сок
Коментари към Козуначени кифлички със стафиди и ванилия