Великденски курабийки със стафиди и канела

Необходими продукти:
125 грама захар
2 жълтъка
1 белтък
2 супени лъжици масло
кората на 1 портокал
200 грама брашно
стафиди или сушени вишни
1 чаена лъжица смляна канела
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта до получаването на светложълт цвят. Разбивайки добавете жълтъците. След това изсипете настърганата портокалова кора и разбъркайте. Измийте стафидите/вишните с гореща вода, нарежете ги и прибавете към сместа. Изсипете брашното, канелата и замесете еднородно еластично тесто. Разточете го върху посипана с брашно повърхност, дебелината на пласта да бъде около 0,5 см. С помощта на подходящи формички изрежете различни фигурки, които подредете в тава, подмазана с олио. Повърхността им намажете с белтъка. Загрейте фурната до 180 градуса и изпечете курабийките до златисто (около 15 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
НовСОУ СИМПЪЛ БИЛКОВ ЧАЙ БЮТИ 100 г
КАНЕЛА С ХРОМ И ЦИНК капсули * 180 SANCT BERNHARD
МЕЛЛИГЕЛ ГУАРАНА * 12
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПАСТИЛИ * 21
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ФАРИНГО * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Полезни свойства на канелата
- Великден - традиции и обичаи
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Хлебен пудинг
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Меденки със стафиди и ликьор
- Кафе по арабски
- Печени ябълки с плънка от орехи, стафиди и канела в масло и портокалов сок
- Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
- Пръчици ябълков пай с домашен сос карамел
Коментари към Великденски курабийки със стафиди и канела