Торта Касата Сицилиана с шоколадови парченца
    Необходими продукти:
- 500 грама рикота
 - 200 грама краве масло
 - 400 грама брашно
 - 4 яйца
 - 360 грама захар
 - 10 грама ванилова захар
 - 100 грама шоколад
 - 2 супени лъжици нишесте
 - 1/4 чаена лъжица сол
 - пудра захар
 
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, към него прибавете маслото (на стайна температура), 180 грама от захарта, 2 от яйцата и солта. Разбийте с миксер, след което съберете тестото на топка, увийте в стреч фолио и приберете в хладилника за половин час.
Смесете рикотата с останалата захар, включително ваниловата, добавете нишестето, другите две яйца и бъркайте до еднородност.
Извадете тестото от хладилника, разделете го на две части, като едната да бъде 1/3 от общото количество. Разточете я и с нея покрийте вътрешната страна (стените и дъното) на подходяща форма за печене. Изсипете крема, поръсете с шоколадови парченца и затворете тортата с останалото тесто, което също разточете.
Изпечете за 40-45 минути на 190 градуса.
Преди да поднесете италианския десерт, поръсете го с пудра захар.

Източник: turovmilk.by
Снимка: bella-cucina.de; turovmilk.by
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
 - Кейкове и торти
 - Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
 - Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
 - Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
 - Пандишпанова торта с крем от масло и халва
 - Торта Павлова с карамелов, шоколадов и ванилов крем
 - Торта с маслен крем със сушени сини сливи и орехи
 - Пясъчна торта с крем от кондензирано мляко и ядки
 - Кралска торта
 - Торта Капучино с белтъчено суфле, маслен крем кафе и шоколадов блат
 - Торти и сладкиши
 
Коментари към Торта Касата Сицилиана с шоколадови парченца