Торта Касата Сицилиана с шоколадови парченца
Необходими продукти:
- 500 грама рикота
- 200 грама краве масло
- 400 грама брашно
- 4 яйца
- 360 грама захар
- 10 грама ванилова захар
- 100 грама шоколад
- 2 супени лъжици нишесте
- 1/4 чаена лъжица сол
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, към него прибавете маслото (на стайна температура), 180 грама от захарта, 2 от яйцата и солта. Разбийте с миксер, след което съберете тестото на топка, увийте в стреч фолио и приберете в хладилника за половин час.
Смесете рикотата с останалата захар, включително ваниловата, добавете нишестето, другите две яйца и бъркайте до еднородност.
Извадете тестото от хладилника, разделете го на две части, като едната да бъде 1/3 от общото количество. Разточете я и с нея покрийте вътрешната страна (стените и дъното) на подходяща форма за печене. Изсипете крема, поръсете с шоколадови парченца и затворете тортата с останалото тесто, което също разточете.
Изпечете за 40-45 минути на 190 градуса.
Преди да поднесете италианския десерт, поръсете го с пудра захар.
Източник: turovmilk.by
Снимка: bella-cucina.de; turovmilk.by
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Торта с крем брюле
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
Коментари към Торта Касата Сицилиана с шоколадови парченца