Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта Касата Сицилиана с шоколадови парченца

Торта Касата Сицилиана с шоколадови парченца

Торта Касата Сицилиана с шоколадови парченца - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама рикота
  • 200 грама краве масло
  • 400 грама брашно
  • 4 яйца
  • 360 грама захар
  • 10 грама ванилова захар
  • 100 грама шоколад
  • 2 супени лъжици нишесте
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • пудра захар


Начин на приготвяне:

Пресейте брашното, към него прибавете маслото (на стайна температура), 180 грама от захарта, 2 от яйцата и солта. Разбийте с миксер, след което съберете тестото на топка, увийте в стреч фолио и приберете в хладилника за половин час.

Смесете рикотата с останалата захар, включително ваниловата, добавете нишестето, другите две яйца и бъркайте до еднородност.

Извадете тестото от хладилника, разделете го на две части, като едната да бъде 1/3 от общото количество. Разточете я и с нея покрийте вътрешната страна (стените и дъното) на подходяща форма за печене. Изсипете крема, поръсете с шоколадови парченца и затворете тортата с останалото тесто, което също разточете.

Изпечете за 40-45 минути на 190 градуса.

Преди да поднесете италианския десерт, поръсете го с пудра захар.

Торта с рикота и шоколад

 

Източник: turovmilk.by
Снимка: bella-cucina.de; turovmilk.by

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитно