Питки с печени чушки, рикота и чесън
![Питки с печени чушки, рикота и чесън - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pitki-s-rikota.jpg)
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1 яйце + 1 жълтък
- 2 скилидки чесън
- 1 супена лъжица захар
- 450 грама брашно
- 1/4 чаена лъжица едра сол
- 6 грама суха мая
- 1 сладка червено чушка
- 200 грама сирене Рикота
- 1 чаена лъжица олио
Начин на приготвяне:
Чушката измийте, разрежете на четири, почистете от семената. Напръскайте с олио и изпечете във фурната за 15 минути при 220 градуса.
Брашното пресейте в купа и към него прибавете сухата мая, захарта и солта.
Прясното мляко разбийте яйцето и рикотата. Тази смес изсипете в брашното и направете тесто.
Сложете го върху набрашнена повърхност и месете в продължение на 10 минути.
След това поставете в намазнена купа, която покрийте с кърпа и оставете за час и половина на топло място, за да втаса.
Вече изпечените чушки сложете в найлонов пакет, който затворете плътно. Нека престоят 10 минути в него, за да се запарят, и тогава обелете ципите.
Нарежете ситно месестата част, чесъна също накълцайте.
Добавете ги в тестото, което след това разделете на 12 равни части, които оформете като топки.
Сгорещете фурната до 200 градуса.
Питките подредете в намазнена тава, намажете ги с жълтък и направете кръстообразен разрез на повърхността им.
Покрийте с найлоново фолио и оставете 15 минути на топло.
Преди да изпечете до златисто (20 минути), поръсете с едра сол.
Добър апетит!
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Питка със сирене
- Пълнена пита с кайма, гъби и кашкавал
- Бързи питки без месене
Коментари към Питки с печени чушки, рикота и чесън