Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадов чийзкейк с рикота и канела

Шоколадов чийзкейк с рикота и канела

от 15 окт 2013г.
Шоколадов чийзкейк с рикота и канела - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За блата:

400 грама шоколадови бисквити

150 грама масло

 

За пълнежа:

100 - 150 грама черен шоколад

400 грама сирене рикота

4 супени лъжици (или на вкус) пудра захар

200 грама гъста сметана

ванилия - на върха на ножа

2 яйца

 

За крема:

100 грама шоколад

50 грама високомаслена сметана

 

За украса:

50 грама бял шоколад (може и кафяв)

канела по желание

 

Начин на приготвяне:

Вземете разглобяема форма и застелете дъното й с хартия за печене. Натрошете (или смелете) бисквитите, смесете ги с разтопеното или размекнато масло. Разбъркайте добре и изсипете основата в съда. Поставете за 5 - 10 минути във фурната при 160 градуса, след което извадете и оставете да изстине.

Разбийте рикотата с помощта на миксер, изсипете захарта и прибавете яйцата едно по едно. Сложете сметаната, ванилията и разбийте всичко старателно. Последно се слага шоколада, който предварително е разтопен и малко охладен. Разпределете получената смес равномерно по повърхността на блата от бисквити и масло и поставете в загрята до 150 градуса фурна за 30 - 40 минути. Готовността определете по следния начин: чукнете по страните на формата, ако чийзкейкът е готов, трябва да "потрепва" само средата му. Може да оставите десерта в изключената фурната, докато изстине напълно. След това приберете в хладилника за 8 часа.

Направете крема. За целта разтопете шоколада, прибавете към него затоплената сметана и разбъркайте добре. Изчакайте го да изстине и разпределете върху чийзкейка. Приберете в хладилника за 2 часа.

Разтопете парчето бял (кафяв) шоколад, предвидено за украсата, с него "нарисувайте" фигурки или щрихи по десерта. Може да поръсите с канела.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Бързи и експресни десертчета с плодове и рикота Бързи и експресни десертчета с плодове и рикота
  • Канелени понички с рикота и мед Канелени понички с рикота и мед
  • Мързелив малинов чийзкейк Мързелив малинов чийзкейк
  • Шоколадов чийзкейк крем Шоколадов чийзкейк крем
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
42.80лв.

ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
7.95лв.

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл

СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
27.80лв.

СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл

ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
8.00лв.

ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г

ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
2.50лв.

ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г

Коментари към Шоколадов чийзкейк с рикота и канела

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадов чийзкейк с рикота и канела
    www.framar.bg 
    на 03 August 2025 в 14:21
    Коментирайте "Шоколадов чийзкейк с рикота и канела"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Отслабване с мед и канела
  • Полезни свойства на канелата
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
  • Чийзкейк в чашка
  • Черен шоколад - изкушение или лекарство
  • Черният шоколад понижава кръвното налягане
  • Бейлис Мока фрапе
  • Сладкиш с круши, лешници и шоколад
  • Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 18 дни, 1 час и 3 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2138 дни, 22 часа и 34 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 23 дни, 4 часа и 25 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 25 дни, 4 часа и 2 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 30 дни, 2 часа и 22 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 36 дни, 22 часа и 32 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ФЕРВЕКС ЗА ДЕЦА супозитории 150 мг * 10

СУПЕР ДИЕТА ЗЕЛЕН ЧАЙ таблетки * 60 HOLLAND & BARRETT

ТРИБУЛУС МАКС капсули 900 мг * 100 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ

БИОБИ ИМУНО ВЕДА капсули * 180

ЗАТЪМНЕНИЕ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЛОКОИД ЛИПОКРЕМ 0.1% 30 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:27:40

МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН капсули * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:27:06

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:26:20

ДЕАНКСИТ 0,5 mg /10 mg филмирани таблетки * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:16:15

БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИН А, С, Е таблетки * 125

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:16:00
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival