Канелени понички с рикота и мед

Необходими продукти:
- 200 грама рикота
- 2 яйца
- 1 шушулка ванилия
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 70 грама брашно
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
За поръсване:
- пудра захар
- канела
- течен мед
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте с миксер рикотата и яйцата до гладък крем.
- Добавете останалите съставки и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна консистенция.
- Загрейте олио с дълбочина около 6-7 сантиметра в тиган или малка тенджера на средно силен огън.
- Изсипете 1 супена лъжица от тестото в сгорещеното олио и пържете около 3-4 минути до златисто кафяв цвят. Обръщайте периодично.
- Пържете поничките на партиди, според големината на съда.
- Поднесете ги топли, поръсени с пудра захар, мед и канела.
Да ви е сладко!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСЛО 125 мл
КАНЕЛА капсули * 90 ORGANIC WELLNESS
БАЛСАМ ВИЕТНАМСКО ЧУДО 4 г ДАНСОН
АРОМАНДИСЕ БИЛКОВА СМЕС ЗА ЧАЙ ЗИМНИ ВЕЧЕРИ 100 г
ПРОМОЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК МАКС МЪЖ * 20 БЧК
ГОЛД МАКС БЛУ капсули * 5
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Отслабване с мед и канела
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Полезни свойства на канелата
- Канелено дърво, Канела
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Канелено масло
- Канелата оглави класацията на най-полезните съставки
- Лимонови понички
- Направете си маска от мед и канела за изсветляване на косата
- Ябълкови понички с канела
Коментари към Канелени понички с рикота и мед