Канелени понички с рикота и мед

Необходими продукти:
- 200 грама рикота
- 2 яйца
- 1 шушулка ванилия
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 70 грама брашно
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
За поръсване:
- пудра захар
- канела
- течен мед
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте с миксер рикотата и яйцата до гладък крем.
- Добавете останалите съставки и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна консистенция.
- Загрейте олио с дълбочина около 6-7 сантиметра в тиган или малка тенджера на средно силен огън.
- Изсипете 1 супена лъжица от тестото в сгорещеното олио и пържете около 3-4 минути до златисто кафяв цвят. Обръщайте периодично.
- Пържете поничките на партиди, според големината на съда.
- Поднесете ги топли, поръсени с пудра захар, мед и канела.
Да ви е сладко!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК МАКС МЪЖ * 20 БЧК
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ ГРЪДЕН БРОНХО ФИЛТЪР * 20
ХРОМ + КАНЕЛА КОМПЛЕКС капсули * 60 VIRIDIAN
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА ДИАБЕТИЦИ ГЛИКА 250 мл
СКОТИШ ФАЙН КОМПЛЕКТ ЦИТРУС И КАНЕЛА - ПРОДУКТИ ЗА ТЯЛО
ДИАБЕКАН ФОРТЕ капсули * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Испански десерт Чурос с шоколадов сос
- Канелено масло
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- И канелата защитава сивото вещество
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди
- Канелено дърво, Канела
- Полезни свойства на канелата
- Канелата убива туморните клетки при мултиплен миелом
Коментари към Канелени понички с рикота и мед