Канелени понички с рикота и мед
Необходими продукти:
- 200 грама рикота
- 2 яйца
- 1 шушулка ванилия
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 70 грама брашно
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
За поръсване:
- пудра захар
- канела
- течен мед
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте с миксер рикотата и яйцата до гладък крем.
- Добавете останалите съставки и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна консистенция.
- Загрейте олио с дълбочина около 6-7 сантиметра в тиган или малка тенджера на средно силен огън.
- Изсипете 1 супена лъжица от тестото в сгорещеното олио и пържете около 3-4 минути до златисто кафяв цвят. Обръщайте периодично.
- Пържете поничките на партиди, според големината на съда.
- Поднесете ги топли, поръсени с пудра захар, мед и канела.
Да ви е сладко!

Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ ДУШ ГЕЛ ДОНЪТ 473 мл
НовЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ФАРИНГО * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХОЛЕСТЕМИН капсули * 30 ДОЛЕРАН ФАРМА
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА УСТНИ С КАНЕЛА 30 мл
НУТРАТИЙ ЧАЙ КУРКУМА И КАНЕЛА филтър * 20
АРТЕМИС БИО ЧАЙ ЧОКО филтър * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Премахнете милиумите по кожата с канела, сода за хляб и лимонов сок
- Печени круши с мед, канела и ванилия
- Ябълков кекс с канела и орехи
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Как да си отгледаме канелено дърво в домашни условия?
- Безглутенови понички с боровинки и лимон
- Домашни крекери грахам
Коментари към Канелени понички с рикота и мед