Канелени понички с рикота и мед

Необходими продукти:
- 200 грама рикота
- 2 яйца
- 1 шушулка ванилия
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 70 грама брашно
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
За поръсване:
- пудра захар
- канела
- течен мед
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте с миксер рикотата и яйцата до гладък крем.
- Добавете останалите съставки и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна консистенция.
- Загрейте олио с дълбочина около 6-7 сантиметра в тиган или малка тенджера на средно силен огън.
- Изсипете 1 супена лъжица от тестото в сгорещеното олио и пържете около 3-4 минути до златисто кафяв цвят. Обръщайте периодично.
- Пържете поничките на партиди, според големината на съда.
- Поднесете ги топли, поръсени с пудра захар, мед и канела.
Да ви е сладко!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 50 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ PURIFIANTE 24 ЧАСОВ ФЛУИД С МАТИРАЩ ЕФЕКТ 50 мл
БИОХЕРБА ЧАЙ ГРЪДЕН НАСИПЕН 120 г
ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60
Нов ПРОМОЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК МАКС МЪЖ * 20 БЧК
ФИТОФУНИЙКИ за уши * 2 бр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Канелено масло
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Кафе с канела
- Постни ябълкови мъфини с овесени ядки и канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Домашен канелен екстракт
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Използвайте мед и канела за изгаряне на излишните мазнини
- Бисквитени мечета с канела, ванилия и бадем
Коментари към Канелени понички с рикота и мед