Касата с Рикота и сушени плодове
Необходими продукти:
425 грама сирене Рикота
1/4 чаша захар
2 с. л. крем Шери
1 ч. л. портокалов екстракт
1/3 чаша микс от сушени плодове (нарязани ситно)
1/4 чаша бадеми (ситно натрошени)
1,25 чаша парченца шоколад
0,500 грама пандишпанов блат за торта
1 ч. л. разтворимо кафе (разтворено в 1/4 чаша вряща вода)
6 с. л. масло или маргарин
бадеми, нарязани на листенца (за украса)
Начин на приготвяне:
Смесете и разбийте с миксер сиренето със захарта, крем шери и портокаловия екстракт. Прибавете сушените плодове, ситно нарязаните бадеми и 1/4 чаша нарязан шоколад.
Блата разрежете хоризонтално на половина и след това още веднъж на половина (трябва да се получат 4 части). Сложете един слой от него на дъното на съда, в който ще поднесете, отгоре нанесете 1/3 от плънката със сиренето. Повторете процедурата с останалите пластове. Затворете 4-тия слой с пълнежа и сложете в хладилник за 2 часа.
През това време, на водна баня разтопете останалия шоколад и свареното кафе. Разбърквайте периодично, докато шоколадът не се разтопи напълно. Добавете маслото и бъркайте до получаване на еднородна смес. Свалете от огъня и поставете в хладилник за 2 часа. След като извадите от хладилника, намажете тортата от всички страни с глазурата и поръсете с бадемовите листенца.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Против запек яжте накиснати във вода сушени плодове
- Сушене на плодове и зеленчуци – технология, полза и вреда
- Сушените плодове могат да бъдат и вредни
- Кекс от сушени плодове и ядки
- Здравословни ползи от консумацията на сушени ябълки
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Италиански пурички каноли Сицилиани с крем от маскарпоне, рикота и шоколад
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Здравословна комбинация от сушени плодове, мед и лимон
- Хапвайте на гладно паста от сушени плодове и ядки за подсилване на сърцето и облекчаване на стомаха
Коментари към Касата с Рикота и сушени плодове