Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Мини бухтички с рикота

Мини бухтички с рикота

Мини бухтички с рикота - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама рикота (или извара)
  • 2 яйца
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • 3 супени лъжици захар
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1 супена лъжица захар - пудра
  • плодово сладко по желание
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сложете с дълбока тенджера олио (поне около 4-5 сантиметра от дъното на съда). Сложете го да се загрее, докато достигне 160 градуса (може да проверите с късче хляб, когато го пуснете в олиото, то за 30 секунди трябва да стане златисто).

Докато мазнината се загрява, разбъркайте рикотата с яйцата, ванилията и захарта. Добавете пресято брашното с набухвателя и щипка сол.

Намажете с мазнина голяма тава, както и ръцете си. С лъжичка вземете малко от сместа и оформете 24 топчета, които подредете върху тавата.

Когато мазнината се сгорещи, сложете няколко топчици от тестото в нея. Когато се изпържат, прехвърлете с решетъчна лъжица върху салфетка.

Сервирайте бухтите поръсени с малко пудра захар и любимото ви сладко.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти