Морковена торта с кокосово маслен крем
Необходими продукти:
- 450 грама моркови, настъргани
- 1 1/4 чаена чаша захар
- 1 чаена чаша кокосови стърготини
- 2 1/2 чаени чаши бяло брашно
- 2 1/2 чаени лъжици бакпулвер
- 2 чаени лъжици канела
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица сода
- 1 чаена чаша безсолно масло
- 1 чаена чаша кафява захар
- 4 яйца
- 1 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1/2 чаена чаша натрошени орехи
- 1/2 чаена чаша стафиди
за масления кокосов крем:
- 1 чаена чаша кокосово мляко
- 3 супени лъжици царевично нишесте
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1 чаена чаша меко масло
- 3 1/4 чаена чаша пудра захар
- 1/2 чаена лъжица ванилия
- моркови и кокосов чипс за украса
Начин на приготвяне:
Намажете с масло голяма правоъгълна тава (30 на 20 сантиметра) и поръсете с брашно.
Морковите и 1/2 чаена чаша захар смесете в голяма купа, оставете така да престоят 15 минути. След това отцедете добре морковите от течността през гевгир, като притискате с ръка, за да изкарате максимално водата от зеленчука. Отделената течност изхвърлете. Оставете морковите настрана.
Запечете кокосовите стърготини за около 10 минути на 110 градуса, докато леко покафенеят.
Смесете брашното, бакпулвера, канелата, солта и содата.
Маслото разбийте с миксер за 1 минута, за да стане кремообразно. Добавете кафявата захар и останалата бяла захар. Бъркайте до еднородна пухкава смес - около 3 минути. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбъркате. Накрая сложете ванилията. Прибавете яйцата и комбинирайте.
Накрая сложете кокоса и морковите, орехите и стафидите.
Изсипете тестото в приготвената тавичка и печете на 120 градуса за 40-50 минути. Прехвърлете върху решетка и охладете напълно за 1 час.
Пригответе кокосовия маслен крем: разклатете добре консервата мляко, преди да отмерите необходимото количество, за да сте сигурни, че се е смесила равномерно.
След това смесете кокосово мляко с царевичното нишесте и малко сол. Сложете сместа да заври на котлон и да се сгъсти за около 2 минути. Прехвърлете сместа в купа и покрийте с фолио. Охладете за 30 минути.
Маслото разбийте, докато стане кремообразно. Прибавете пудрата захар и продължете разбъркването. Сложете ваниловия екстракт и охладената кокосова смес. След като всички продукти се комбинират, намажете с получения крем тортата, след което гарнирайте с отрязани на ленти свежи моркови и малко кокосов чипс.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосово-морковена торта с ананас
- Морковен кекс с ананас и маслен крем
- Морковена торта с шоколадова глазура
- Торта Морков
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Морковена торта с орехи и вишнево сладко
- Морковена торта с ядки
- Морковена палачинкова торта
- Венецианска морковена торта без брашно
- Морковена торта с канела, орехи и крем маскарпоне
Коментари към Морковена торта с кокосово маслен крем