Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Морковена торта с кокосово маслен крем

Морковена торта с кокосово маслен крем

Морковена торта с кокосово маслен крем - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама моркови, настъргани
  • 1 1/4 чаена чаша захар
  • 1 чаена чаша кокосови стърготини
  • 2 1/2 чаени чаши бяло брашно
  • 2 1/2 чаени лъжици бакпулвер
  • 2 чаени лъжици канела
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица сода
  • 1 чаена чаша безсолно масло
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 4 яйца
  • 1 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 1/2 чаена чаша натрошени орехи
  • 1/2 чаена чаша стафиди

за масления кокосов крем:

  • 1 чаена чаша кокосово мляко
  • 3 супени лъжици царевично нишесте
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1 чаена чаша меко масло
  • 3 1/4 чаена чаша пудра захар
  • 1/2 чаена лъжица ванилия
  • моркови и кокосов чипс за украса

Начин на приготвяне:

Намажете с масло голяма правоъгълна тава (30 на 20 сантиметра) и поръсете с брашно.

Морковите и 1/2 чаена чаша захар смесете в голяма купа, оставете така да престоят 15 минути. След това отцедете добре морковите от течността през гевгир, като притискате с ръка, за да изкарате максимално водата от зеленчука. Отделената течност изхвърлете. Оставете морковите настрана.

Запечете кокосовите стърготини за около 10 минути на 110 градуса, докато леко покафенеят.

Смесете брашното, бакпулвера, канелата, солта и содата.

Маслото разбийте с миксер за 1 минута, за да стане кремообразно. Добавете кафявата захар и останалата бяла захар. Бъркайте до еднородна пухкава смес - около 3 минути. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбъркате. Накрая сложете ванилията. Прибавете яйцата и комбинирайте.

Накрая сложете кокоса и морковите, орехите и стафидите.

Изсипете тестото в приготвената тавичка и печете на 120 градуса за 40-50 минути. Прехвърлете върху решетка и охладете напълно за 1 час.

Пригответе кокосовия маслен крем: разклатете добре консервата мляко, преди да отмерите необходимото количество, за да сте сигурни, че се е смесила равномерно.

След това смесете кокосово мляко с царевичното нишесте и малко сол. Сложете сместа да заври на котлон и да се сгъсти за около 2 минути. Прехвърлете сместа в купа и покрийте с фолио. Охладете за 30 минути.

Маслото разбийте, докато стане кремообразно. Прибавете пудрата захар и продължете разбъркването. Сложете ваниловия екстракт и охладената кокосова смес. След като всички продукти се комбинират, намажете с получения крем тортата, след което гарнирайте с отрязани на ленти свежи моркови и малко кокосов чипс.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноДиетиИсторияХранене при...БотаникаАлт. медицина