Кокосово-морковена торта с ананас
Необходими продукти:
яйца - 3 бр.
пълнозърнесто брашно - 2 ч. ч.
масло - 3/4 ч. ч.
прясно мляко - 1/2 ч. ч.
захар на пясък - 1,5 ч. ч.
орехи - 1/2 ч. ч.
канела - 2 ч. л.
кокосови стърготини - 1 ч. ч.
настъргани моркови - 2 ч. ч.
ананас - 1 ч. ч.
бакпулвер - 2,5 ч. л.
индийско орехче - 1/4 ч. л.
За крема:
сирене крема - 225 грама
масло - 1/4 ч. ч.
ванилия - 1 ч. л.
пудра захар - 4 ч. ч.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса. Подмажете с масло две форми за торта и ги застелете с хартия за печене. Смелете ананаса с помощта на блендер (около 1 чаша смлян). Смесете брашното с бакпулвера, индийското орехче и канелата. Разбийте с миксер маслото и захарта в голяма купа на средни обороти, прибавете яйцата, разбивайки след всяко. След това сложете брашното, редувайки с млякото, без да спирате разбиването. Смесете морковите, ананаса, кокоса и орехите с тестото. Трябва да се образува еднородна маса, която да разпределите равномерно в двете форми. Печете около 35-40 минути (или до готовност). Нека се охлади 10-15 минути и извадете от формата. Оставете да изстине напълно.
Разбийте крема сиренето, маслото и ванилията до получаването на еднородна консистенция. След това постепенно прибавяйте пудрата захар, разбъркайте отново. Сложете крема за 20 минути в хладилник, преди да го използвате по предназначение. След като извадите от хладилника, слепете двата блата с него и намажете цялата торта отгоре и отстрани.
Бон апети!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Веган морковена торта
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Морковен кекс с ананас и маслен крем
- Торта Морков
- Морковена торта в чаша
- Веган морковена торта с кокосов крем
- Класическа морковена торта с глазура
- Морковена торта с орехи, канела и крема сирене
- Морковена торта без глутен
- Морковена палачинкова торта
Коментари към Кокосово-морковена торта с ананас