Морковена торта с орехи и вишнево сладко
Необходими продукти
За блата:
250 грама масло
1 чаена чаша настъргани моркови
1,5 чаена чаша захар
1 чаена лъжица сода, изгасена в оцет
4 чаени чаши брашно
За крема:
2 чаени чаши заквасена сметана
1 чаена чаша захар (може и по-малко)
вишнево сладко и орехи за украса
Начин на приготвяне:
Смесете настърганите моркови с размекнатото масло и захарта, разбъркайте. Добавете брашното и изгасената в оцет сода, замесете плътно тесто. Може да го приберете в хладилника за 30 минути, за да ви бъде по-удобно да работите с него по-нататък.
Посипвайки го с брашно, не трябва да се лепи по ръцете ви и по точилката.
Късайте малки топки от тестото и ги разточвайте тънко (колкото по-тънки са блатовете, толкова по-вкусна торта ще се получи).
Изпечете блатовете в тава, подмазана с масло (изпичат се бързо, ако са тънки).
Изчакайте да се охладят.
През това време направете крема, разбивайки сметаната със захарта до образуването на гъста пяна.
"Сглобете" тортата, подреждайки блатовете един върху друг, като намазвате помежду им с крема.
Намажете и повърхността, украсете със смлени орехи и плодове от вишнево сладко.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Веган морковена торта с кокосов крем
- Морковена торта с шоколадова глазура
- Веган морковена торта
- Морковен кекс с ананас и маслен крем
- Кокосово-морковена торта с ананас
- Торта Морков
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Морковена торта с ядки
- Морковена палачинкова торта
- Венецианска морковена торта без брашно
Коментари към Морковена торта с орехи и вишнево сладко