Веган морковена торта
Необходими продукти:
За блатовете:
- 3/4 чаена чаша моркови, настъргани на ситно
- 1 чаена чаша фини овесени ядки
- 6 фурми без костилки, нарязани на едро
- 1 супена лъжица кокосово олио
- 1 супена лъжица вода
- 1/2 чаена чаша кокосови стърготини
- 1 чаена лъжица смес от канела, джинджифил, карамфил и индийско орехче на прах
- щипка сол
За крема:
- 1 чаена чаша кашу, накиснато за минимум 4 часа
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/4 чаена чаша кокосово масло
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- Смелете овесените ядки в блендер до фино брашно.
- Добавете фурмите, кокосовото олио и водата и отново пасирайте.
- Прехвърлете сместа в голяма купа, прибавете настърганите моркови и разбъркайте.
- Поръсете с ароматната смес от подправки, солта и кокосовите стърготини.
- Омесете старателно тестото, използвайте ръцете си.
- Извадете го върху чиста и равна повърхност и го притиснете с длани до дебелина около 1 сантиметър.
- Използвайте буркан, за да изрежете 8 кръгчета, които всъщност ще са блатовете на тортата.
- Изплакнете накиснатото кашу и го отцедете.
- Изсипете го в блендера и добавете кленовия сироп, ваниловия екстракт, кокосовото масло и солта. Пасирайте до гладък крем.
- Сглобете морковената торта, като разпределите 1/2 от сместа върху 4 блата.
- Покрийте крема с останалите кръгчета и върху тях разпределете останалия крем.
- Поръсете с орехи и поднесете с усмивка! :)
Да ви е сладко!
Снимки: thecolorfulkitchen.com
Коментари към Веган морковена торта