Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Веган кисело мляко

Веган кисело мляко

Веган кисело мляко - изображение

Необходими продукти:


  • 1 литър неподсладено соево мляко
  • 1 капсула веган пробиотик
  • готварски термометър


Начин на приготвяне:


Налейте млякото и го стоплете до 93 градуса. Не трябва да завира. Разбърквайте с бъркалка, за да не загори по дъното на съда. Свалете и охладете до температура 40 градуса.

 веган кисело мляко

Загребете част от млякото и я изсипете в купичка. Сложете пробиотика, разбъркайте и след 10 минути върнете сместа в тенджерата.

веган кисело мляко

Пригответе стъклени буркани, не метални съдове. Разсипете сместа, затворете съдовете и ги завийте в одеяло. Оставете киселото мляко така за 8 до 10 часа, най-добре от вечерта. На другия ден го приберете в хладилник и съхранявайте на хладно в продължение на седмица.

веган кисело мляко

Добър апетит! 

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.cearaskitchen.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиДиетиСнимкиСоциални грижиЛюбопитноАлтернативна медицинаНовиниАнкети