Веган кисело мляко

Необходими продукти:
- 1 литър неподсладено соево мляко
- 1 капсула веган пробиотик
- готварски термометър
Начин на приготвяне:
Налейте млякото и го стоплете до 93 градуса. Не трябва да завира. Разбърквайте с бъркалка, за да не загори по дъното на съда. Свалете и охладете до температура 40 градуса.
Загребете част от млякото и я изсипете в купичка. Сложете пробиотика, разбъркайте и след 10 минути върнете сместа в тенджерата.
Пригответе стъклени буркани, не метални съдове. Разсипете сместа, затворете съдовете и ги завийте в одеяло. Оставете киселото мляко така за 8 до 10 часа, най-добре от вечерта. На другия ден го приберете в хладилник и съхранявайте на хладно в продължение на седмица.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cearaskitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОЛАКТ МАКС + капсули * 60
ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА
ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО КИСЕЛО МЛЯКО ADLER
ПИКНОГЕНОЛ ЕКСТРАКТ таблетки 30 мг * 30 ХЕЛТ ЕЙД
БЯЛА КИНОА 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Същност и ползи от консумацията на натурално кисело мляко
- Веган шишчета с тофу и праз
- Здравословна веган майонеза
- Замразено кисело мляко с банан и какао
- Възстановете сухата и увредена кожа с маска от малини, мед и кисело мляко
- Как нашият свят ще се промени, ако всички станат вегани
- 40 вегански десерта, които ще ви се прииска да опитате веднага
- Веган мъфини с овесени ядки, ягоди и банани
- Вегани и вегетарианци с 43% по-застрашени от костни фрактури
Коментари към Веган кисело мляко