Веган наденички
Необходими продукти:
- 100 грама сварен бял боб
- 200 милилитра зеленчуков бульон
- 80 милилитра аквафаба (водата от варенето на боба)
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 чаена лъжичка течен дим
- алуминиево фолио
сухи съставки
- 150 грама безглутеново брашно
- 2 супени лъжици мая
- 1 супена лъжица брашно от елда
- 2 супени лъжици сух лук
- 15 грама подправка за суджук
Начин на приготвяне:
В блендер сложете мокрите съставки и пасирайте до хомогенност на продуктите. Смесете сухите съставки в друг съд, разбъркайте и налейте течните. Замесете тесто и разделете на шест равни части.
Сложете всяка във фолио, оформете добре като наденица, притиснете и завийте добре краищата. Пригответе на пара за 40 минути и премахнете фолиото. Охладете поне за 4 часа, нарежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.yumsome.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Рецепти за домашен бахур
- Шоколадов веган кекс със соево мляко и глазура
- Веган понички със сладък картоф
- Най-честите грешки на родителите в първите години на детето, разказват специалистите от Медицински университет - Варна
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Бял боб с пикантна наденица и гъби
- Боб с наденица и кисело зеле
- Веган кисело мляко
- Печени наденички със задушено кисело зеле
- Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
Коментари към Веган наденички