Морковена торта с шоколадова глазура
Необходими продукти:
3 моркова
3 яйца
2/3 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша растително олио
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица набухвател
За глазурата:
50 грама масло
6 супени лъжици захар
4 чаени лъжици какао
4 супени лъжици прясно мляко
Начин на приготвяне:
Настържете ситно морковите. Разбийте яйцата със захарта до получаването на пухкава маса, налейте олиото и разбъркайте. След това изсипете морковите в сместа и прибавете постепенно пресятото брашно, смесено с набухвателя.
Замесете еднородно тесто без бучки.
Подмажете форма с мазнина, разпределете в нея тестото и поставете в загрята до 180 градуса фурна за 30 минути. Когато готовият сладкиш изстине, полейте го с глазурата.
Нея направете така: сложете маслото в малка тенджера да се разтопи, прибавете прясното мляко. Когато комбинацията кипне, изсипете смесените какао и захар. Загрейте добре и нека къкри съвсем леко за кратко на много слаб огън. Свалете от котлона, охладете и покрийте тортата.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосово-морковена торта с ананас
- Веган морковена торта
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Морковен кекс с ананас и маслен крем
- Торта Морков
- Морковена торта в чаша
- Веган морковена торта с кокосов крем
- Класическа морковена торта с глазура
- Морковена торта с орехи, канела и крема сирене
- Морковена торта без глутен
Коментари към Морковена торта с шоколадова глазура