Морковена торта с орехи, канела и крема сирене
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 4 чаени лъжици бакпулвер
- 2 чаени лъжици канела
- 1/2 чаена лъжица карамфил
- щипка индийско орехче
- 2 щипки сол
- 250 грама прясна извара
- 1 чаена чаша олио
- 2 чаени чаши кафява захар
- 3 яйца
- 2 чаени чаши настъргани моркови
- 1 чаена чаша натрошени орехови ядки
За крема:
- 2 супени лъжици краве масло
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- 1 пакетче крема сирене (125 грама)
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, изсипете в него бакпулвера, канелата, карамфила, индийското орехче и солта.
Сложете изварата в купа и добавете маслото, захарта и разбийте с миксер. След това постепенно прибавете сухата смес, като не спирате да разбивате на ниска скорост. Накрая сложете орехите (отделете малко за украса) и морковите, разбъркайте.
Прехвърлете тестото във форма с диаметър 25 сантиметра, заравнете повърхността и поставете във фурната, сгорещена на 180 градуса.
Времето на печене зависи от сочността на морковите, но ориентировъчно е около 1-1,5 часа.
За да направите крема, разбийте маслото с 1 супена лъжица пудра захар, добавете крема сиренето и продължете да разбивате, докато сместа стане еднородна. Тогава започнете да добавяте на малки порции останалата пудра захар, като отново не спирате да разбивате.
Когато тортата се изпече, изчакайте да се охлади, извадете от формата и покрийте с крема повърхността. Украсете с отделените орехи и се насладете на десерта.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосово-морковена торта с ананас
- Веган морковена торта
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Морковен кекс с ананас и маслен крем
- Торта Морков
- Морковена торта в чаша
- Веган морковена торта с кокосов крем
- Класическа морковена торта с глазура
- Морковена торта без глутен
- Морковена палачинкова торта
Коментари към Морковена торта с орехи, канела и крема сирене