Морковена торта с канела, орехи и крем маскарпоне
Необходими продукти:
1 морков
2 яйца
80 милилитра олио
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица смляна канела
150 грама захар
100 грама маскарпоне
150 милилитра сметана за разбиване
1 супена лъжица пудра захар
2 чаени лъжици ванилова захар
1 чаена чаша орехови ядки (може да използвате равни части орехи и фъстъци)
Начин на приготвяне:
Настържете моркова, смесете го с яйцата, двата вида захар и олиото. Разбийте с помощта на блендер. След това прибавете брашното с бакпулвера и канелата, отново разбийте.
Изсипете ореховите ядки в сух тиган и поставете на котлона за кратко (трябва да се изсушат). Добавете ги към тестото, което след това разпределете в две еднакви форми за печене (може да използвате една и после да разделите блата на две части). Изпечете ги при 180 - 200 градуса.
Оставете готовите блатове да изстинат и се заемете с направата на крема.
Разбийте сметаната с пудрата захар и маскарпонето, добавете и сок от моркови, ако желаете, за да получи кремът приятен оттенък.
Следва да "сглобите" тортата, слепвайки двата блата с крема. С него покрийте също стените и повърхността на сладкиша и го приберете в хладилника.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосово-морковена торта с ананас
- Веган морковена торта
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Морковен кекс с ананас и маслен крем
- Торта Морков
- Морковена торта в чаша
- Веган морковена торта с кокосов крем
- Класическа морковена торта с глазура
- Морковена торта с орехи, канела и крема сирене
- Морковена торта без глутен
Коментари към Морковена торта с канела, орехи и крем маскарпоне