Морковен кекс с ананас и маслен крем
Необходими продукти:
- 460 грама смес брашно за кекс
- 250 милилитра вода
- 70 милилитра зехтин (кокосово масло или друго)
- 3 яйца
- 2 големи моркова, обелени и настъргани
- 400 грама ананас от консерва, прецеден
- 200 грама орехи, печени и натрошени (по желание)
- 230 грама крема сирене, меко
- 100 грама краве сирене, меко
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 450 грама пудра захар
- кокосов чипс
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса и намазнете тавичка с мазнина.
Изсипете в купата на миксера брашното за кекс, водата, зехтина и яйцата и разбийте до гладка смес. Изсипете настърганите моркови, ананаса и 100 грама орехи и продължете да бъркате до образуване на гладко тесто. Разпределете го в подготвената тавичка и изпечете за около 25 минути или до готовност, след което оставете настрана да се охлади.
Разбийте с миксер крема сиренето, маслото и ванилията до гладкост. Добавете постепенно пудрата захар, без да спирате миксера, докато се получи еднороден крем. Разпределете го равномерно върху кекса.
Гарнирайте с натрошени орехи и кокосов чипс. Нарежете на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
Източник:
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосово-морковена торта с ананас
- Веган морковена торта
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Торта Морков
- Морковена торта в чаша
- Веган морковена торта с кокосов крем
- Класическа морковена торта с глазура
- Морковена торта с орехи, канела и крема сирене
- Морковена торта без глутен
- Морковена палачинкова торта
Коментари към Морковен кекс с ананас и маслен крем