Морковена торта с ядки
Необходими продукти
За блата:
3 ч. брашно
2 ч. захар
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. канела
1,5 чаша олио (без никакъв аромат)
4 леко разбити яйца
1 с. л. есенция ванилия
1,5 чаша орехи
1,5 чаша кокосови стърготини
2 чаши настъргани моркови
1 чаша сушен ананас
За глазурата:
250 грама крема сирене
150 мл сметана
6 с. л. масло
1,5 чаша пудра захар
1 ч. л. ванилия (екстракт)
2 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180° C. Намажете с масло 2 форми за торта с диаметър 23 см. Изрежете кръг от хартия за печене и го поставете на дъното на формата.
Настържете морковите, смелете ананаса, а орехите нарежете. Сухите съставки пресейте и сложете в купа, прибавете маслото, яйцата и ванилията. Разбийте добре. След това сложете нарязаните орехи, кокосовите стърготини, морковите и ананаса. Изсипете тестото във формите за печене, поставете ги на средното ниво на фурната и печете 45-50 минути. Проверете дали е изпечено с помощта на клечка за зъби. Оставете блатовете да изстинат върху решетка.
За да приготвите глазурата, разбийте сметаната, крема сиренето и маслото в купа. Постепенно прибавяйте пудрата захар, разбърквайки, за да не се образуват бучки. Сложете ванилията и лимоновия сок.
Намажете изстиналите блатове с глазурата и украсете с орехи.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосово-морковена торта с ананас
- Веган морковена торта
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Морковен кекс с ананас и маслен крем
- Торта Морков
- Морковена торта в чаша
- Веган морковена торта с кокосов крем
- Класическа морковена торта с глазура
- Морковена торта с орехи, канела и крема сирене
- Морковена торта без глутен
Коментари към Морковена торта с ядки