Морковена торта с цитрусов крем
Необходими продукти:
За крема:
100 грама масло
2 ч. ч. кора от портокал
2 ч. л. кора от лимон или лайм
2 ч. ч. пудра захар
2 ч. л. екстракт ванилов
1/8 ч. л. сол
200 грама крема сирене
За блата
1 3/4 ч. ч. брашно
3 големи яйца
4 средни моркова (настъргани)
1 ч. л. ванилов екстракт
1/4 ч. л. сол
1 ч. ч. захар бяла
1/4 ч. ч. захар кафява
1 с. л. портокалова кора
1 ч. л. лимонова кора
3/4 ч. ч. кокосово масло (или друго без аромат)
1 1/2 ч. л. джинджифил
1 ч. л. канела
2 ч. л. бакпулвер
орехи за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса. Застелете тава (с размери 45х33 см) с хартия за печене. Смесете в купа брашното, бакпулвера, джинджифила, канелата и солта. В друг съд смесете захарта и кората. Прибавете кафявата захар, маслото, яйцата и ваниловия екстракт. Постепенно добавете морковите. Комбинирайте със сместа с брашното и разбъркайте. Излейте тестото в тавата и печете в продължение на 15-18 минути. Изчакайте да изстине и разреже на 3 части.
Крема направете като разбиете маслото със захарта (3 минути), прибавете цитрусовата кора и разбъркайте. Постепенно добавяйте крема сиренето и бъркайте до получаването на гладка маса.
Намажете всеки от блатовете с крема, подредете ги един върху друг, намажете отвън цялата торта с крема и украсете с орехите (или други ядки).
Сложете в хладилника за известно време, след което сте готови да поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосово-морковена торта с ананас
- Веган морковена торта
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Морковен кекс с ананас и маслен крем
- Торта Морков
- Морковена торта в чаша
- Веган морковена торта с кокосов крем
- Класическа морковена торта с глазура
- Морковена торта с орехи, канела и крема сирене
- Морковена торта без глутен
Коментари към Морковена торта с цитрусов крем