Класическа морковена торта с глазура
Необходими продукти:
За тортата:
- 2 1/2 чаени чаши брашно от елда
- 1/4 чаена чаша смлени бадеми
- 2 супени лъжици семена от чиа
- 1/3 чаена чаша стафиди
- 2 филийки ананас
- 1 1/4 чаени чаши бадемово мляко
- 2/3 чаена чаша кленов сироп
- 3 моркова
- кокосово масло за подмазване
За глазурата:
- 3 големи банана, обелени
- 10 фурми без костилка
- 2 супени лъжици бадемово масло
- 1 супена лъжица кокосово масло
- 1 чаена лъжичка канела на прах
- 4 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа смесете брашното от елда, смлените бадеми, семената от чиа и стафидите.
- Пасирайте в блендер ананаса, бадемовото мляко и кленовия сироп и ги добавете към сухите съставки.
- Обелете и настържете морковите на ситно. Добавете ги към тестото и разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно.
- Подмажете две кръгли тави с диаметър около 23 сантиметра с кокосовото масло и разделете сместа по равно.
- Печете в предварително загрята до 150 градуса фурна до златисто кафяв цвят. Ако усетите, че горната страна покафенява прекалено бързо, покрийте тавата с фолио.
- Оставете блатовете за тортата да се охладят върху решетка за около 10 минути.
- През това време направете глазурата, като смесите съставките в блендер и пасирате до получаването на гладка кремообразна смес.
- Прехвърлете единия блат в чиния с подходяща големина, нанесете 1/2 от глазурата, покрийте с втория блат и разпределете останалото количество глазура.
- Поднесете с усмивка!
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосово-морковена торта с ананас
- Веган морковена торта
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Морковен кекс с ананас и маслен крем
- Торта Морков
- Морковена торта в чаша
- Веган морковена торта с кокосов крем
- Морковена торта с орехи, канела и крема сирене
- Морковена торта без глутен
- Морковена палачинкова торта
Коментари към Класическа морковена торта с глазура