Най-вкусната морковена торта

Необходими продукти:
- 250 грама кафява захар
- 185 милилитра орехово олио
- 3 яйца
- 200 грама брашно
- 1 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил, смлян
- 1 чаена лъжичка индийско орехче, настъргано
- 475 грама моркови, настъргани
За глазурата:
- 250 грама сирене крема
- 50 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа смесете захарта с ореховото олио и леко ги разбийте за около 2-3 минути.
- Добавете едно яйце, разбийте сместа и повторете с останалите яйца.
- В същата купа пресейте брашното, бакпулвера, содата за хляб, канелата, джинджифила и индийското орехче.
- Разбъркайте сместа с дървена лъжица и добавете настърганите моркови. Отново разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
- Изсипете тестото в малка и дълбока квадратна тавичка, покрита с хартия за печене.
- Печете блата в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 55 минути.
- Ако установите, че покафенява прекалено бързо, покрийте тавата с алуминиево фолио.
- Оставете блата да се охлади напълно, а през това време направете глазурата.
- Смесете крема сиренето и пудрата захар в купа и разбийте с миксер.
- Разпределете глазурата върху тортата, нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Морковена торта с цитрусов крем
- Кокосово-морковена торта с ананас
- Морковена торта с канела, орехи и крем маскарпоне
- Веган морковена торта
- Морковен кекс с ананас и маслен крем
- Морковена торта с шоколадова глазура
- Торта Морков
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Морковена торта с орехи и вишнево сладко
- Морковена торта с ядки
Коментари към Най-вкусната морковена торта