Хрупкави картофени гофрети
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши настъргани картофи
- 2 супени лъжици отцеден настърган лук
- сол, черен пипер
- 1 супена лъжица масло
- заквасена сметана за сервиране
- нарязан пресен лук за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте гофретник и го намажете с масло. В купа смесете отцедените картофи, лук, сол, черен пипер и разбъркайте. С помощта на лъжица загребете и разпределете сместа равномерно в отделенията на уреда.
Затворете го и печете в продължение на 10 минути, за да получите хрупкави и апетитни гофрети. Сложете ги в чиния, гарнирайте със заквасена сметана и нарязан пресен лук. Поднесете и им се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.averiecooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Хрупкави картофени гофрети